Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Три българчета са пострадали при експлозията в Болоня

отпечатай новината

07.08.2018 15:00 | Видян 1402 пъти

Три българчета са пострадали при експлозията в Болоня

Три българчета, пострадали при вчерашната тежка катастрофа и последвал взрив на цистерна край италианския град Болоня, остават в болница.

Две от тях са настанени в лечебни заведения в Болоня и едно е транспортирано в Чезена.

В Чезена е момче, което е пострадало по-тежко при инцидента. То има наранявания по долните крайници и лечението му ще продължи по-дълго.

В района на катастрофата се оказаха ученици от професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в Силистра.

7 деца от групата от 20 единайсетокласници са пострадали при взрива. Те отивали да си купят нещо от магазин наблизо, когато цистерната се взривява. Пострадали са от ударната вълна.

Учениците са в Болоня на практически стаж в различни фирми и са били настанени в хотел в близост до инцидента, каза пред bTV генералният ни консул в Милано Росен Руфев.

Генералното консулство засега не организира прибиране на децата, които не са в болница. Ако някое от тях поиска да се прибере, консулството ще съдейства.

Българските ученици от Силистра са в Болоня от 3 август и е предвидено стажът им да продължи до края на месеца, уточни Геновева Кондова от регионалния инспекторат по образование в Силистра. Те учат компютърна техника и технологии и практиката им е свързана с тяхната специалност. Учениците са пълнолетни. Били са в неподходящото време на неподходящото място, коментира Кондова.

Генералното ни консулство е в постоянен контакт с местните полицейски власти и службата на гражданска защита, както и с болничните заведения, в които са настанени пострадалите ученици.  Мисията ни е в готовност да окаже и необходимото съдействие на място.

Информирани са повечето родители на децата.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на Генералното консулство: 00393337826043.

При инцидента е загинал шофьорът на цистерната, все още не е сигурно, че има и други жертви. Около 70 души бяха ранени.

При експлозията и последвалия пожар се е срутила част от надлез. Множество хора са пострадали от отломки и парчета стъкло от счупени прозорци на съседни сгради.

Източник: бТВ

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !