Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Меркел изчезна 10 дни

отпечатай новината

08.08.2018 12:49 | Видян 1076 пъти

Меркел изчезна 10 дни

Къде е германският канцлер Ангела Меркел? Този въпрос занимава германските медии, след като съпругът й Йоахим Зауер беше забелязан на почивка в Северна Италия без нея.

В предишни години Меркел и Зауер бяха снимани от папараци да се разхождат в Алпите, но досега това лято те успяват да заснемат само съпруга на канцлерката със сина му от предишен брак. Вестник Билд прави различни предположения, вариращи от семейно посещение в Източна Германия до някаква потайна работа.

"Къде се крие канцлерката?", пише в заглавие изданието. "В лятна резиденция или при 90-годишната си майка в Укермарк? Брачна криза? Клиника? Тайна мисия?" Попитана какви са плановете й за отпуск, Меркел заяви пред репортери миналия месец, че с нетърпение очаква почивката си, но няма да съобщава подробности.

Неин говорител отказа да коментира къде се намира тя. Меркел и Зауер, които са женени от 20 години, за последно бяха забелязани заедно на обществено място на 25 юли при традиционната им поява на Байройтския фестивал в Бавария - задължително събитие за почитателите на композитора Рихард Вагнер.

Зауер рядко се появява на обществени места с Меркел, но обикновено я придружава всяко лято в Северна Италия. Канцлерката имаше тежка година. Тя едва избегна рухване на коалиционното й правителство заради спор за имиграцията и е изправена пред предизвикателство в лицето на крайнодясната партия Алтернатива за Германия.

Списание Шпигел се пошегува, че Меркел може би иска да покаже на привържениците на Алтернатива за Германия, че е крайно необходима. "Дали тя не се опитва да покаже на тези, които твърдят: "Меркел трябва да си върви!", как изглежда Германия, когато "Меркел трябва да си върви" се превърне в "Меркел я няма", пита изданието.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !