Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Лейди Гага основава движение за психично болни

отпечатай новината

11.10.2018 10:01 | Видян 1425 пъти

Лейди Гага основава движение за психично болни

Певицата Лейди Гага публикува открито писмо във в. Гардиън, в което призова за "смели действия" в помощ на страдащите от психични заболявания.

Поп чудовището отдаде почит на кулинарния гуру Антъни Бурдейн и дизайнерката Кейт Спейд, които отнеха живота си, и сподели идея за основаване на "ново движение", в което се говори открито за проблемите на психично болните.

"Самоубийството е най-екстремният и явен симптом на по-широкообхватните спешни проблеми на психичното здраве, с които засега не се занимаваме адекватно. Клеймото, страхът и липсата на разбиране увеличават страданието на болните и пречат на смелите действия, които са толкова необходими и закъснели", гласят част от думите на звездата

Лейди Гага е на мнение, че проблемът е универсален, но рядко се говори открито за него, пише Монитор.

Певицата не крие, че самата тя се лекува от психично заболяване. Миналия месец тя разказа, че е била изнасилена, когато е била на 19 години и всеки ден е била "отчаяна".

"Никой друг не знаеше. Сякаш така се опитвах да го изтрия от мозъка си. Когато накрая излезе, беше като огромно грозно чудовище. И трябва да се изправиш срещу чудовището, за да оздравееш. За мен, с моите психични проблеми, половината от борбата в началото беше, защото чувствах, че лъжа всички. Изпитвах толкова много болка, а никой не знаеше", изповяда се още тя.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !