Адел даде 10 млн. долара за нов дом в...

Адел похарчи малко над 10 милиона долара за нов дом. Той...

Ейми Шумър за първи път навън с бебето

Ейми Шумър и Крис Фишър за първи път излязоха на разходка...

Разкриха името на жената, похарчила £16 млн. в Хародс

отпечатай новината

11.10.2018 10:32 | Видян 1171 пъти

Разкриха името на жената, похарчила £16 млн. в Хародс

Името на жената, която за десетилетие е похарчила 16 млн. паунда в лондонския магазин Хародс, вече може бъде разкрито. Това е Замира Хаджиева, която загуби правна битка да остане анонимна и стана първата "жертва" на новия антикорупционен закон на Обединеното кралство.  Замира Хаджиева е родом от Азербайджан и е съпруга на бивш банкер, съобщи Би Би Си.

Ако 55-годишната Хаджиева не успее да обясни източника на своето богатство пред Върховния съд, тя е изправена пред опасността да загуби дома си на стойност 15 милиона паунда, разположен в близост до Хародс, както и голф игрище в графство Бъркшър.

Тя трябва да предостави на Националната агенция за борба с престъпността ясни документи как тя и съпругът й, Джахангир Хаджиев (бивш председател на Управителния съвет на Международната банка на Азербайджан), могат да си позволят огромния си дом в скъпия лондонски квартал "Найтсбридж".

Джахангир Хаджиев е бил осъден през 2016 година на 15 години затвор за участие в голяма финансова измама, при която от Международната банка на Азербайджан са изчезнали милиони.

Адвокати на Хаджиев са заявили, че той се е скарал с управляващото семейство в Азербайджан и е платил цената за това. Замира Хаджиева е получили позволение от Хоум офис да живее във Великобритания, съгласно визовата схема за заможни инвеститори.

От Агеницията смятат, че има милиарди паундове „мръсни пари“, инвестирани в британски недвижими имоти, но е почти невъзможно притежателите да бъдат обвинени в „пране на пари“, поради липсата на доказателства.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !