Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Има още много като племето-убиец на американеца

отпечатай новината

28.11.2018 13:43 | Видян 1844 пъти

Има още много като племето-убиец на американеца

Смъртта на американец, убит от членове на изолирано племе, насочи прожекторите не само към местните жители на остров Северен Сентинел, но и към други "необезпокоявани" племена по света.

Рибарите, които заведоха Джон Алън Чау на острова, съобщиха, че са видяли как сентиелците влачат тялото му по плажа, преди да погребат останките му. Хората от племето нямат имунитет срещу често срещани заболявания като грипа и излагането им на действието на външни лица заплашва оцеляването им, според Survival International. Племена и от други места по света са изправени пред болести, както и загуба на земя заради дърводобива и развъдниците.

Ето един поглед на племената, които до голяма степен са изолирани от външния свят.

1. Ава (Бразилия)

Обявено като "най-застрашеното племе в света", вероятно около 100 от 600-те членовете на Ава все още живеят номадски в амазонската гора, покриваща бразилската граница с Перу, според задълбочен доклад на National Geographic от тази година. Те живеят в "почти постоянни" заплахи от незаконното изсичане и горските пожари.

2. Папуаските племена (Западна Папуа)

Около 312 племена живеят в Западна Папуа, индонезийска провинция на остров Нова Гвинея. Много неща остават неизвестни за част от изолираните племена, които не контактуват с отдалечените групи в планинските райони, отглеждащи сладки картофи и развъждат селскостопански прасета, според Survival. Папуанците се различават етнически от индонезийците, които сега заемат земята и, с които често са в конфликт.

3. Машко Пиро (Перу)

Машко Пиро е едно от около 15 необезпокоявани племена в Перу, всички от които са изправени пред заплахи от нахлуването на нефтената и дърводобивната промишленост, застрашаваща оцеляването им. Племето до голяма степен избягва външни лица, съобщават Ройтерс, но негови представители се появяват все по-често през последните години заради смяната на местоположението им. Те традиционно ловуват и събират яйца от костенурки за храна, съобщава агенцията, като правителството изчислява броя им на по-малко от 800.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !