Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Довършват спрян преди години строеж на Синеморец

отпечатай новината

29.01.2019 12:50 | Видян 1077 пъти

Довършват спрян преди години строеж на Синеморец

Бетон и край плажа на Синеморец. Спрян преди година строеж получи зелена светлина да бъде довършен.

Причината да бъде спрян е, че попада в границите на природен парк Странджа и не отговаря на екологичните норми, съобщи bTV.

Годината е 2015-а. Тогава екоинспектори спират принудително строежа в Синеморец край устието на река Ропотамо. Парцелът е бил общински и е бил закупен на търг от Неделчо Гинин.

Управител на фирмата инвеститор е неговата дъщеря. Разследване на bTV от 2007 г. показва, че с протекциите на администрацията в Царево е получил парцел край морето като крайно нуждаещ се, за да си построи дом.

Новият строеж е непосредствено до хотела с апартаментите, но на по-предна линия. РДНСК отнема строителното разрешение на базата на актовете на екоинспекцията.

След четири години съдебни дела Върховният административен съд се произнася в полза на инвеститора. Причината е, че има разминаване в документите. Строителното разрешение било издадено преди да бъде обявен за природен парк.

Директорът на парк Странджа Румяна Цвяткова обясни в Тази сутрин, че паркът е основан през 1995 г. Общината е издала разрешение за строителство, защото смята, че е урбанизирана зона.

В природния парк не влизат урбанизираните зони и има ред, по който те трябва да бъдат изключени, а по думите й това не е направено. Според служителя на парка Иван Камбуров не е спазена процедурата за промяна на границите съобразно Закона за защитените територии.

От регионалната екоинспекция обясниха, че част от имота попада в парка. За да бъде изключен от него, трябва да се приеме общ устройствен план. Ставало въпрос за заварено положение.

От там заявиха, че природният парк е институцията, която трябва да извади териториите от урбанизираните зони или обратното. Д-р Атанас Орачев от сдружение Черноморска Странджа обясни, че освен застрояването има и друг скандал.

А именно за незаконното разкопаване на могила, където е намерено прословутото синеморско съкровище. По думите му то е изключително и в момента е в НИМ.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !