Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Защо червеното е по-полезно

отпечатай новината

14.02.2019 16:21 | Видян 729 пъти

Защо червеното е по-полезно

Днес е 14 февруари. Повечето хора не харесват Свети Валентин, защото е католически празник, привнесен у нас от чужбина. Затова предпочитат да заложат на българското и да пийнат по чаша вино с хубава компания.

Ако сте от онези, които ще отбележат Трифон Зарезан, със сигурност трябва да имате хубаво вино на трапезата. Бялото също има своите качества, но като че ли днес върви повече червеното. От двете то е много по-полезно за организма. Доказано е, че умереното пиене или по чаша на ден, удължава живота, подобрява психичното здраве, предпазва сърцето и намалява риска от някои болести.

Проучване, публикувано през 2014 г. в „Journal of Agricultural and Food Chemistry“ сочи, че в червеното вино се съдържа веществото ресвератрол. То идва от кожата на някои видове грозде и на него се дължат положителните свойства на този вид алкохолна напитка.

Защо да пиете по 1 чаша вино на ден?


Намалява стреса

Всеки от нас знае, че когато е стресиран, изморен и няма настроение, чаша вино може да го накара да забрави за проблемите поне за малко. Според психолози, между 2 и 4 чаши вино на седмица (но не повече) са идеалното средство за справяне с напрежението от натоварения делник. Те намаляват риска от появата на депресия.

Предотвратява кариеси

Според въпросното изследване, червеното вино, дори това, в което няма алкохол, съдържа съставки, които елиминират бактериите в устата, които причиняват появата на кариеси.

Помага при алергии

Звучи странно, но е напълно възможно. По темата има близо 80 проучвания, според които флаваноидите в червеното вино са мощен антиоксидант, които намаляват симптомите при алергия и астма.

Контрол над кръвната захар

Ако имате инсулинова резистентност или диабет тип 2, може да си позволявате да пиете по 1 чаша червено вино на ден или през ден. Според проучване, обхващащо 224 души с диабет Тип 2, виното спомага за контрол над кръвната захар и подобрява нивото на холестерола.

За по-здраво сърце

Ресвератролът във виното е антиоксидант, който може да намали оксидативния стрес и намали риска от поява на сърдечносъдови заболявания. Той предпазва сърцето от вредното влияние на мазнините, които попадат в организма.

Източник: tialoto.bg

 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !