Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Отборът на сърцето се включва в спортен турнир срещу насилието

отпечатай новината

05.06.2019 15:40 | Видян 2088 пъти

Отборът на сърцето се включва в спортен турнир срещу насилието

В периода 25–30 юни 2019 г. на стадион Градски в гр. Балчик ще се проведе футболен турнир под мотото За по-добър старт. За пета поредна година курортният ни град ще се превърне отново в арена на едно от най-мащабните спортни събития със социален характер по родното Черноморие.

Турнирът се организира от социалната организация СОНИК СТАРТ и отново ще се проведе под патронажа на Николай Ангелов – кмет на община Балчик.

Събитието ще бъде открито на площада на Балчик от самия градоначалник, а след това на градския стадион ще се изиграе първия демонстрационен мач между ФК Черноморец Балчик и легендарния тим на звездите Отбор на Сърцето, съставен от редица популярни личности, сред които Лео, Играта, Монти, Дончо, Спенс, Skiller, Миро, Пацо, Георги Янев, Даниел Златков, Станислав Райчев, Бебо Халваджиян, Мартин Зафиров, Младен Василев и Янко Узунов.

По време на откриването някои от играчите от Отборът на сърцето ще изнесат концерт в подкрепа на каузата. В музикалното изпълнение ще се включат Дичо, DJ Дончо, Играта, Лео, Монти, Спенс и Skiller. Водещ на събитието ще бъде известният спортен журналист от Дарик радио Добри Атанасов, който всяка година подкрепя благородната кауза.

След официалната част в рамките на 6 дни деца и футболни ветерани ще се включат в играта, за да спечелят победа не само на терена. Те ще засвидетелстват своята съпричастност и ангажираност към каузата за равен старт на всички, независимо от различията.

Всяка година събитието привлича стотици участници, желаещи да преминат заедно пътя от спорт към толерантност, да вдъхновят и дадат добрия пример за преборване на стереотипите, стигмите и предразсъдъците, които засягат уязвими групи от общността.

Футболен турнир За по-добър старт през 2019 г. ще включи две възрастови категории  деца:  14-15 г. (2004-2005) и 16-17 г. (2002 – 2003) и ветерани. Традиционно ще вземат участие и отбори от деца, ползватели на социалните услуги, предоставяни от организацията. Това е още един от начините, чрез които екипите на СОНИК СТАРТ се грижат за старта на децата и подкрепят тяхното развитие.

Мотото на организацията е, че спортът и надпреварата са нещо повече от преследване на победата – те са призив за приятелство, подадена ръка и възможност за среща с различия, които оставят незаличима следа. Футболен турнир ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ е част от Национална кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ.

Събитието е сред водещите активности на центровете за предоставяне на социални услуги на СОНИК СТАРТ, което цели да утвърди нагласата за толерантност, активната позиция по отношение на справяне с насилието и социалното изключване на определени групи от обществото.

През годините социланата организация СОНИК СТАРТ е получава подкрепа от редица известни личности като: Орлин Горанов, Влади Въргала, Деси Добрева, Андрей Слабаков, Иво Сиромахов, актьорите Михаил Билалов, Кофе Бобоне, Иво Йончев, Любен Кънев, Ивайло Захариев, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Пламен Манасиев, Снежана Макавеева, група Сигнал, БТР, формация Тоника СВ, легендарният вокалист на Юрая Хийп - Джон Лоутън и танцьорите от трупата на Нешка Робева.   

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !