Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Не купувайте хайвер с разкашкани частици, не яжте повече от 2 мини сандвича с него

отпечатай новината

30.12.2020 13:26 | Видян 1018 пъти

Не купувайте хайвер с разкашкани частици, не яжте повече от 2 мини сандвича с него

Нова година е празник, за който понякога си позволяваме лукса да вземем хайвер на зърна, а поради лошата година, има активни промоции с примамващи цени, особено в руските магазини. Какво трябва да знаем? Първият ни лайфхак е как да изберем. Основното правило е да препочетете стъклено бурканче, за да можете да видите съдържанието вътре. Ако зрънцата са разкашкани, ако ви се струва прекалено слузест и твърде ярък на цвят, просто не го вземайте - това всъщност са основните противопоказания за качеството му. Обикновено те са характерни за опаковките от 10-13 лв. за червен хайвер, но поради споментатите промоции е възможно попадането на хубав хайвер с много намалена цена в този диапазон от цени. Ама много рядко.
Второто нещо е дозата - само тя е отрова, както казват римляните. Руската пословица "да се яде с лъжици", всъщност е супер нездравословна. Прав е митничарят от култовия филм Бялото слънце на пустинята - от това "писва". А ние добаваме, че и трови. 
Хайверът, особено от треска, трябва да се яде в минимални дози, защото съдържа страшно много сол, а дневната ни дажба от този "бял убиец" не бива да бъде над 5 грама. Добре е хайверът да бъде мазан върху хляб, за да бъде спестен ударът на организма, като специалистите по здравословно хранене ни "позволяват" до 2 мини сандвича с тънък слой от него отгоре. Това ще ни бъде достатъчно, за да поемем от неговите полезни омега 3 и да си спестим в същото време предобрянето със сол.
Дробът от треска, който също сме споменавали като храна, полезна за превенция от коронавирус, заради голямото количество витамин Д в нея, също може да стане опасен, ако прекалим с количеството и то отново поради високото съдържание на сол. За него също е добре да бъде винаги намазан върху хляб, а не да се яде направо. Както сме ви съветвали и преди, моля да избирате натурален, вместо пушен, ако искате да поемете всичките му полезности и да не причинявате проблеми на стомаха и други органи.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !