И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

165 лв. е най-скъпият козунак тази...

165 лв. за козунак Долче и Габана е рекордът по цена...

Снимат сериал по Великият Гетсби

отпечатай новината

29.01.2021 12:59 | Видян 534 пъти

Снимат сериал по Великият Гетсби

Нов сериал по романа „Великият Гетсби“ на Франсис Скот Фицджералд подготвя един от създателите на „Викинги“ и „Династията на Тюдорите“, предава Монитор.

„Имам чувството, че съм живял с „Гетсби“ през целия си живот. Първо четох романа като ученик, след това го преподавах в „Оксфорд“ през 70-те. Оттогава периодично го препрочитам. Както беше написал критикът Лайънел Трилинг: „Великият Гетсби“ е толкова актуален днес, колкото е бил в годината си на излизане и дори е натрупал тежест и релевантност през годините“, обясни Майкъл Хърст, който ще напише сценария на новата продукция.

Предвижда се тя да бъде сведена до минисериал, като според The Hollywood Reporter, авторът на диалозите ще изследва черните общества в Ню Йорк през 20-те години. Около отношението на мнозинството към различните сексуални ориентации и раси се върти една от концепциите на Хърст за проекта. И макар че все още няма сключен договор за разпространението на сериала, то той е получил зелена светлина от попечителския тръст на Фицджералд – консултант на поредицата е Блейк Хазард, правнучка Скот и Зелда Фицджералд.

Припомняме, че с началото на 2021 г. „Великият Гетсби“ влезе в публичния домейн. Това означава, че разпоредбите за авторското право вече не защитават изцяло творбата, а преиздавания, създаване на нови истории с героите и адаптации вече могат да бъдат създавани без изричното съгласие на наследниците на автора.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !