И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

ЕК разследва Гугъл

отпечатай новината

23.06.2021 11:05 | Видян 918 пъти

ЕК разследва Гугъл

Няколко седмици след като започна разследване на рекламната политика на "Фейсбук", Европейската комисия обяви, че е открила официална проверка дали друг американски технологичен гигант - "Гугъл" (Google), не нарушава правилата на ЕС за конкуренцията, като фаворизира собствените си услуги за онлайн дисплейна рекламна технология, предаде Дневник.

Комисията по-специално ще изследва дали "Гугъл" ограничава достъпа на трети страни до събираните от нея с рекламни цели данни на потребителите, като същевременно ги запазва за собствена употреба.

Еврокомисарят за конкуренцията Маргрете Вестагер обясни, че "Гугъл" не само събира данни, които използва целенасочено с рекламна цел, но и продава рекламно място и действа като онлайн рекламен посредник. Комисията подозира, че присъствието на компанията на всички етапи поставя конкурентите ѝ в по-неизгодно положение.
"Честната конкуренция е важна както за рекламодателите, за да достигнат до потребителите на сайтовете, така и за издателите на сайтове да продават своето пространство на рекламодатели, да генерират приходи и да финансират съдържанието си, обясни Вестагер.

През 2019 г. разходите за дисплейна реклама в ЕС се оценяват на приблизително 20 млрд. евро.

"Гугъл" предоставя няколко услуги за рекламни технологии, както на рекламодатели, така и на собственици на сайтове.

Затова разследването ще се фокусира въру задължението да се използват услугите на "Гугъл дисплей" (Google Display), "Видео 360"('DV360') и "Гугъл адс" (Google Ads) за закупуване на онлайн реклами , както и в "Гугъл ад мениджър" (Google Ad Manager) за обслужване на онлайн дисплейни реклами в "Ютюб" (YouTube).

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !