Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

На 12 февруари е роден треньорът на треньорите Иван Абаджиев

отпечатай новината

12.02.2024 16:00 | Видян 315 пъти

На 12 февруари е роден треньорът на треньорите Иван Абаджиев

"На този ден е роден един голям българин Иван Абаджиев. Ще остане в паметта ни със силата на волята и благородството на духа си. Треньорът на треньорите със своите състезатели прави над 540 поправки на световния рекорд.

12 олимпийски, 57 световни и 64 европейски титли са част от резултатите на методиката, която създава. Посветеността му на спорта и треньорската му дейност са смисълът на съществуването му.
На своята методика обучи треньори на национални отбори на други държави, които завоюваха титли и постижения, които не бяха имали преди да следват наставленията му.

В годините на охулване беше поканен като треньор, на когото повериха националните си състезатели от няколко държави. За Наим Сюлейманоглу постигна трета олимпийска титла, рекорд в световната тежка атлетика. Няма друг състезател с три олимпийски златни медала, последният за Турция на олимпиадата в Атланта.
Когато стана на осемдесет години бе поканен да обучава състезатели в САЩ, където му построиха зала.

Изнасяше лекции в редица университети в САЩ, където винаги беше посрещан с овации от студентите. Не бих искала да задавам въпрос колко от нас са канени на подобна възраст да споделят безценния си опит и уникалната си методология. Просто бих искала да кажа, че Иван Абаджиев работеше до последния си дъх. Без суета, с посветеност и отречения като монах - всеки ден в залата за тренировки.
До последен дъх", пише театралният режисьор и снаха на Иван Лилия Абаджиева.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !