12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Разкриха сензационно медицинските данни на Кейт Мидълтън

отпечатай новината

20.03.2024 15:33 | Видян 1000 пъти

Разкриха сензационно медицинските данни на Кейт Мидълтън

Шефът на Лондонската клиника наруши мълчанието си след доклади за предполагаеми нарушения на данните, свързани със здравето на принцеса Кейт.

Вчера Mirror ексклузивно разкри как лондонската клиника, където принцесата на Уелс имаше коремна операция през януари, е започнала разследване заради твърдения, че персоналът се е опитал да получи достъп до личните й медицински досиета.

Шефовете започнаха разследване на твърденията, че поверителността на Кейт е била нарушена, докато е била пациент в Лондонската клиника през януари. Говори се, че най-малко един член на персонала е бил заловен при опит да получи достъп до бележките на 42-годишната жена. Обвиненията предизвикаха шок в болницата в Мерилебоун, централен Лондон, която има репутацията на дискретно лечение на кралското семейство, бивши президенти, премиери и известни личности.

По-малко от 24 часа след разкритията, шефът на клиниката каза, че ще бъдат предприети всички подходящи разследващи, регулаторни и дисциплинарни стъпки, когато се разглеждат предполагаемите нарушения на данните.

Ал Ръсел каза в изявление: „Всеки в Лондонската клиника е напълно наясно с нашите индивидуални, професионални, етични и законови задължения по отношение на поверителността на пациентите. Ние се гордеем изключително много с изключителната грижа и дискретност, които се стремим да предоставим на всички наши пациенти, които ни се доверяват всеки ден.

„Имаме системи за наблюдение на управлението на информацията за пациентите и в случай на нарушение ще бъдат предприети всички подходящи разследващи, регулаторни и дисциплинарни стъпки. В нашата болница няма място за тези, които умишлено нарушават доверието на някой от нашите пациенти или колеги.

Престъпление е всеки персонал в NHS или частно здравно заведение да има достъп до медицинските досиета на пациент без съгласието на администратора на данни на организацията.

Вчера вътрешен човек каза на Mirror: „Това е сериозен пробив в сигурността и е невероятно вреден за болницата, като се има предвид безупречната й репутация за лечение на членове на кралското семейство. Висши шефове на болници се свързаха с двореца Кенсингтън веднага след като им беше предоставено вниманието за инцидента и увериха двореца, че ще бъде извършено пълно разследване. Целият медицински персонал остана напълно шокиран и обезпокоен от обвиненията и бяха много наранени, че доверен колега може да е отговорен за такова нарушение на доверието и етиката.

Говорител на Службата на комисаря по информацията (ICO) каза по-рано: „Можем да потвърдим, че сме получили доклад за нарушение и оценяваме предоставената информация.“

Кейт, която се възстановява у дома в Уиндзор, откакто беше изписана от болницата на 29 януари след 13 нощи там, реши да не разкрива причината, поради която е била приета. Сега полицията е помолена да разгледа обвиненията на министъра на здравеопазването Мария Колфийлд.

Говорейки по радио LBC в сряда, г-жа Колфийлд каза: „Казвам това като човек, който все още е в регистъра на медицинските сестри, че правилата са много, много ясни за всички пациенти. Че освен ако не се грижите за този пациент или освен ако не са ви дали съгласието си, не трябва да гледате бележките на пациентите. Така че има въведени правила и комисарят по информацията може да налага глоби, които могат да бъдат наказателни преследвания, вашият регулатор, така че като медицинска сестра моят регулатор би бил NMC (Съветът по медицински сестри и акушерки), може да предприеме принудителни действия.“

Г-жа Колфийлд добави, че разбира, че полицията вече е била помолена да разгледа твърденията, когато е била разпитана дали трябва да се разглежда като полицейски въпрос. „Дали ще предприемат действия е въпрос за тях“, каза тя пред канала. „Но комисарят по информацията може също да предприеме наказателни преследвания, може също да налага глоби, NMC, други здравни регулатори могат да ви заличат от регистъра, ако нарушението е достатъчно сериозно Така че има особено тежки последици, ако гледате бележки за медицински досиета, които не трябва да разглеждате.

Тя също така каза, че може да има „сериозни последици“, ако се окаже, че някой има достъп до бележките без разрешение, включително наказателно преследване или глоби, тъй като полицията е била „помолена да разгледа“ твърденията.

Това идва, след като тази седмица се появиха видео и снимки на Кейт и принц Уилям във ферма в Уиндзор, на фона на конспиративни теории, издигани от интернет тролове за нейното отсъствие след коремна операция.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !