Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Чарлз ще води семейството на Великденската служба

отпечатай новината

29.03.2024 15:57 | Видян 424 пъти

Чарлз ще води семейството на Великденската служба

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското семейство на църковната служба в неделя на Великден този уикенд, отбелязвайки най-значимата му поява след диагностицирането му с рак миналия месец, съобщи CNN.

Чарлз и съпругата му, кралица Камила, ще се присъединят към няколко други Уиндзори за службата за великденски празници в параклиса "Свети Георги" на територията на замъка Уиндзор, Бъкингамският дворец потвърди по-рано тази седмица.

Събитието е твърдо място в кралския календар и обикновено се посещава от много членове на семейството, които често се виждат да ходят заедно на църква в неделята на Великден.

75-годишният монарх следва медицински съвети и се оттегли от публични задължения, докато се подлага на лечение. Поради това се очаква броят на членовете на семейството, които се събират за традиционната служба, да бъде по-малък от нормалното, за да се минимизират рисковете, свързани с по-големи тълпи.

Независимо от това присъствието му ще бъде възприето от много кралски наблюдатели като успокояващ сигнал за здравето му. Кралят е възприел подход „както обикновено“ към работата си зад кулисите като държавен глава, докато продължава битката си с рака.

Той също така поддържа дневник на частни аудиенции. Тази седмица той поздрави новите посланици на Молдова и Бурунди в Бъкингамския дворец в четвъртък, срещна се с генералния секретар на Форума за уязвими от климата в сряда и с общностни и религиозни лидери от Обединеното кралство предния ден.

Потвърждението за присъствието на краля на годишното кралско събитие дойде дни след като снаха му, Катрин, принцеса на Уелс, разкри, че също е била диагностицирана с рак и помоли за поверителност, докато се грижи за здравето си със семейството си.

Петчленното семейство не се очаква да бъде сред кралските особи, които идват в неделя. Съобщението на Кейт за нейното здраве беше публикувано, когато децата й - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис - завършиха училище за великденската ваканция.

Решени да защитят децата си, семейство Уелс оттогава се пазят от поглед в съответствие с желанията на Кейт, че „като семейство сега имаме нужда от малко време, пространство и уединение, докато завърша лечението си“.

Според говорител на Бъкингамския дворец миналия петък крал Чарлз се казва, че е "толкова горд" с Кейт за "нейната смелост да говори така, както го направи", като сподели диагнозата си рак.

Двойката „остана в най-близък контакт“, откакто получиха лечение в същата лондонска болница през януари, а кралят и кралицата „ще продължат да предлагат любовта и подкрепата си на цялото семейство през този труден момент“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !