Смях: Директна връзка от автобуса към...

Смях: Директна връзка от автобуса към метрото.

Да се тревожиш е като да изплащаш...

Да се тревожиш е като да изплащаш дълг, който всъщност...

Най-романтичните места в света

отпечатай новината

14.04.2024 08:10 | Видян 614 пъти

Най-романтичните места в света

1. Крайбрежие на Амалфи, Италия

От естествено благословените брегове на езерото Комо чак до разтапящата сърцето столица на Сицилия Палермо можете да хвърлите стреличка навсякъде на картата на Италия и да кацнете на едно от най-романтичните места в света. Това предизвика много дебати в екипа, но ако трябва да изберем само едно място с мъгляви очи в Италия, това е крайбрежието на Амалфи. Ние също не сме сами в нашето възхищение. Гърците, толкова очаровани от естествената красота на района, го приписват на нимфа, пленила сърцето на Херкулес. Градовете на крайбрежието на Амалфи само добавят към чара, с къщи в ярки нюанси, осеяни по люлеещия се хълм, всяка от които предлага уникална гледка заедно с магазини, ресторанти и места за плуване, които са готови за откриване.

2. Малдивите

За излизане от мрежата

Конфети от цветни тропически риби в чисти като джин лагуни, прясно приготвени маси за закуска, доставени до личния ви басейн чрез плаващи подноси, отпиване на сутрешно кафе, докато манта се рее под краката ви – това е нещо от мечтите за меден месец и много възхваляваната реалност на пътуване до Малдивите. Въпреки че на Малдивите има много хотели, подходящи за семейства, малко места могат да се сравнят с вроденото усещане за романтика и престои само за възрастни на страната на архипелага. Тук са рядкост бутиковите престои и ло-фай зоните, вместо това най-добрите хотели на Малдивите са от световна класа, разположени на собствените си частни острови, сгушени от най-съвременни спа центрове и множество ресторанти сред буйни джунгли, девствени плажове и къща рифове.

3. Санторини, Гърция

Санторини е нокаутиращият гръцки остров – островът с най-добрите гледки, най-добрите залези и най-добрите хотели. Комбинирайте всички тези елементи и това е рецепта за едно от най-романтичните места в света. Дните са най-добре прекарани във водата, плавайки до близките острови и подскачайки между най-добрите плажове в Санторини. Но отново можете лесно да отседнете в един от най-добрите хотели в Санторини – където частните инфинити басейни разполагат с най-добрите места в къщата – и никога да не искате да си тръгвате.

4. Париж, Франция

За почивка през уикенда

Когато става въпрос за романтична почивка в града, е трудно всички очи да не бъдат насочени към Париж. Клишетата няма как да не звучат верно, когато разглеждате града, от спокойни разходки по Сена до чаша вино с гледка в един от най-добрите барове на покрива в Париж. Освен това има и хотелите в Париж, сред едни от най-добрите в света, с възвишени гледки, очарование на стария свят и безпроблемно шикозен интериор.

5. Маракеш, Мароко

За зимно бягство от слънцето

С целогодишното топлящо за костите време в Мароко само на три часа полет от Лондон, Маракеш създава слънчево романтично бягство, когато всичко е мрачно у дома. И докато шумът от криволичещите пазари на Стария град и гледката на кобри, танцуващи от кошници, създават забавно приключение, Маракеш има и други страни, далеч от шума на площад Джемаа ел-Фна и туристите в Jardin Majorelle. За по-бавно и по-уединено темпо, разменете медината с Musée Yves Saint Laurent Marrakech, последвано от питие в Grand Café de la Poste, един от най-красивите ресторанти в града.

6. Бали, Индонезия

Духовното бягство

Бали е обичан като земя на милиони острови, мъгливи, митични планински купчини и спокойни плажни клубове. Това е и земята на някои от най-красивите места за престой в света. Без значение колко петзвездни хотели се отварят, Бали не е хомогенизиран островен курорт. Това е магическо, духовно място, което успява да запази своята автентичност и култура, както и непокътнатите си плажове и зелени тропически пейзажи. Всички основни съставки за романтичен престой.

7. Тулум, Мексико

За бохемски шик

Златните плажове на Мексико отдавна са привличане на двойки, но едно такова място все повече се превръща в предпочитано място за богати двойки, търсещи бохемски бос лукс. Точно на юг от Канкун на полуостров Юкатан се намира Тулум, обетованата земя на дизайнерската йога, духовните пътешествия в джунглата и пясъците, оградени с древни храмове. Плюс някои от най-добрите хотели в Мексико.

8. Биг Сур, Калифорния

За на открито

Любителите на природата няма как да не си паднат по Биг Сур, див и известен участък от централното крайбрежие на Калифорния. Неговата омагьосваща смесица от извисяващи се секвои гори, мускулести зелени планини и разбиващи се гледки към океана привлече всички - от бохемски писатели (Хенри Милър) до холивудски тежка категория (Стив Маккуин), търсещи изолация в ухаещото на евкалипт сърце. Има ли нещо по-съблазнително от пешеходен туризъм ръка за ръка до отдалечени гористи водопади или откриване на собствен драматичен пуст плаж?

9. Сейшели

За островна наслада

Светът „ох“ и „аах“ за Малдивите, но интелигентните пътешественици знаят, че Сейшелските острови заслужават също толкова много фанфари. Благодарение на отдалечеността на островите – на 1600 км от източното крайбрежие на Африка – те никога не са били евтини за посещение или, по този въпрос, по маршрути на круизен кораб. И там се крие обжалването.

10. Ню Йорк

Може да е оживен град, пълен с идвания и заминавания и задръствания, но Ню Йорк не е непознат за магически моменти на романтика. Обикновено връхлита града, когато първите есенни листа започнат да падат, покривайки града в нюанси на кестеняво и рубинено, нараствайки до Коледа, когато листата се сменят с мигащи светлини. През това време едно от най-романтичните неща за правене в Ню Йорк е просто да се разходите из Сентръл Парк, през Гринуич Вилидж, покрай The High Line.

11. Венеция, Италия

За попадение за всички сетива

Във всяка гама от най-романтичните градове в света Венеция отдавна проправя пътека. Този град-кутия за скъпоценности има необикновената способност да съблазнява всеки един от посетителите си – независимо дали чрез натрапчивия вик на гондолиер, отскачащ от древните каменни стени на града; страхопочитанието и чудото да видиш Караваджо в църква на задната улица или първата глътка от съвършено сладък Белини в малък бар с чикети, попаднал случайно. Пропуснете лятото, когато потискащите тълпи крадат голяма част от романтиката на Венеция и идват вместо това през зимата – градът става опияняващо тих и ще получите повечето от сайтовете с големи билети само за себе си. За да наберете романтиката, включете се в Venice-Simplon Orient Express: това е най-пищното пътуване с влак в света и гарантирано ще ви върне обратно към златната ера на пътуването.

12. Ибиса, Испания

За островен шик

Както вътрешните хора ще ви кажат, в Ибиса има много повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Излезте дори малко от утъпкания път и ще откриете свят на заспали хълмисти села, диви гори, разхвърляни овощни градини и рушащи се селски къщи. Насочете посещението си към пролетта и ви очаква още една изненада: бадемови дървета в пълен разцвет, покриващи големи части от вътрешността, с цели долини, експлодиращи в великолепни бели и розови цветове. Всичко това се допълва от привлекателна комбинация от топли дни и хладни нощи.

Източник: cntraveller

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !