12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Парите не са за всеки

отпечатай новината

25.11.2010 14:47 | Видян 7445 пъти | Гласували 2

Парите не са за всеки

Парите не са за всеки! Това е една от великите СЕНТЕНЦИИ на наистина най-богатата българка Лора Видинлиева, които лично съм чувал от нея.

И пет години по-късно непрекъснато се убеждавам колко права се оказва тя.Започвам, разбира се, с момичето за милиарди от корицата  –  Петя Славова, за която съвсем скоро – със следващия брой или този след него, ще издадем цяла книга.

Вижте я само с перфектния часовник Вашерон Константен на ръката и с това нещо под другата. Плюс гарнитура от бельото, показващо се нарочно под роклята.

Нищо от тези работи не върви с другото. Някои неща не е достатъчно да можеш да си купиш. Трябва да знаеш и как да ги носиш. Дреболия ще кажете. Не, показатално е за много неща . Да се връщаме ли към думите на Лора?!

И още една сходна история. Акционерът в Петрол холдинг Митко Събев кой знае защо даде пресконференция тази седмица срещу шефката на Агенцията по вписванията и неидентифицирана  “фирма, финансирана от американското правителство”.  И размаха поредното забавно определение на съдия Маринов от Варненския окръжен съд. Същия, когото инспекторатът на съдебната власт укори рязко за протакане и взаимно изключващи се решения по казуса Петрол, обилно описван от нас напоследък.
Определението, размахано от Събев беше без дата, подпис и печат. (Повече по темата във вестник Супер 19 ' брой 39 стр. 12.)

Как е излязло от съда?

Или пък решенията се дават готови във Варненския съд само за подпис?

Това започнаха да се питат журналистите в недоумение от думите на Събев, че не знаел как така няма дата, подпис и печат на сериозен документ. Слаб пиар сигурно ще коментирате. А аз ще ви върна към думите на една от най-богатите и най-мъдрите жени, които съм срещнал и които уважавам.

Трета история в същия дух е тази в съседство за почти изядения от морето плаж на Слънчев бряг. Вместо да бута кухничките на хората в Несебър, държавата да се беше загрижила за тази ивица, която й носи годишно стотици милиони.

И да беше озаптила строителните мераци на олигарсите, които  вече превръщат райското кътче в бетонна пустиня, след като в продължение на 50 години умни и трудолюбиви местни хора се бяха мъчили да създадат от пясъка приказна градина. Как човек да не възкликне, че парите не са за всеки...
И накрая идва историята на Гриша Ганчев. Човек, който знае как да харчи парите си – достатъчно е да споменем меценатството му за борбата, благодарение на което България има единствените си шампиони на света през последните години!

Сигурно и той не е светец. Но със сигурност си заслужава парите.

Има и други добри примери при нас  – да кажем Стефка Костадинова, която признава, че не е срамно, дето и до ден днешен се учи.

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !