Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Хоро с Гуна Иванова

отпечатай новината

25.04.2008 09:00 | Видян 3448 пъти | Гласували 1

Хоро с Гуна Иванова

Гуна Иванова изнесе юбилеен концерт-спектакъл под наслов „ПОКЛОН С ПЕСЕН” по случай навършването на 40 години от началото на творческата си дейност. Концертът се състоя на 23 април /сряда/ в зала 1 на НДК. Присъстваха повече от 3000 души, дошли, за да се насладят на майсторството на Гуна Иванова и за да празнуват заедно с нея 40-годишния й творчески юбилей.
Гуна Иванова изпълни 29 песни, между които бяха „Зайди зайди ясно сонце”, „Море пиле, славей пиле”, „Лудо младо”, „Пуста младост”,”Катерино моме”, Дей гиди луди млади години”  и още много от нейните незабравими песни – изворни и авторски. Впечатляващо беше всичко от самото начало на концерта. Спектакълът започна със запалени свщи, които бяха изнесени на сцената от девет девойки, възпитанички на Гуна Иванова. От свещите, макар и за кратко и след много уговорки с органите на Пожарната  безопасност в НДК, бе запален огън върху жертвеника на сцената. Концерт-спектакълът се разви с градиращо темпо и настроение, а на финала фолклорната певица изпълни две от авторските песни включени в последния й албум. Това бяха „Поклон с песен” и „Благодаря, народе мой”. С тези изпълнения Гуна Иванова благодари на всички присъстващи и на онези, които не бяха в залата, но я обичат и слушат песните й.
Специални гост-изпълнители на събитието бяха Володя Стоянов – Воеводата, ЕВА квартет и деца от фолклорните формации, в които Гуна Иванова преподава като вокален педагог. За цялостното, изпълнено с багри и български дух представяне се грижеха танцовата формация на ансамбъл „ПИРИН” – Благоевград и ансамбъл „Чинари”- София. Гуна Иванова и танцьорите бяха толкова всеотдайни на сцената, че разиграха сърцата на многобройната публика. Много от зрителите в залата не се стърпяха и извиха кръшни хора.
„Какво мога да кажа?!” – развълнивана възкликна Гуна Иванова непосредствено след края на концерта. – „Щастлива съм, че толкова хора уважиха моя празник. Аз винаги съм пяла и знапред ще е така – за вас мои почитатели. Тази вечер доказахме, че българската фолклорна традиция е жива и песента е тази, която ни обединиява и радва душите ни. „Благодаря, народе мой”!

Фолклорната певица получи множество букети, поздравителни адреси и картички.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !