Мария Бакалова за методичното...

Когато става въпрос за популяризиране на нов филм, много...

Марката за дрехи Лакост е създадена...

Знаете ли, че "LACOSTE" се ражда заради шегата на един...

Femi Kuti на сцена Fusion, World Beats на сцена Suba - World Music на Exit

отпечатай новината

22.06.2011 13:30 | Видян 3795 пъти

Femi Kuti на сцена Fusion, World Beats на сцена Suba - World Music на Exit

Известният и обожаван нигерийски афробийт принц Femi Kuti е потвърдил представянето си на Fusion сцената в петък, 8 юли. Този велик борец за политическа и социална справедливост и достоен наследник на баща си Fela Kuti, се превърна в истински посланик на африканската музика и символ на герой от третия свят за по-чувствителната аудитория. 

Той има множество хитове и албуми зад гърба си, най-свежият от които е миналогодишният “Africa For Africa”, номиниран за Грами в категорията Световна музика, Femi Kuti е истинско удоволствие за публиката на многообразната Fusion сцена.

За трети пореден път, една от най-младите сцени на Exit, Suba Stage, посветена на родения и израснал в Нови Сад композитор със забележителна световна кариера, Mitar Subotic Suba, представя артисти от различни страни. Suba сцената е посветена на всички, които разширяват хоризонти, откриват нови места и свързват светове, събират различни жанрове в едно, експериментират, откриват. Точно както Suba правеше.

Suba Connection Band ще открият сцената на Suba в четвъртък, бразилската супергрупа събира приятели и колеги на Suba, начело с гения Joao Paraiba. В този състав, Suba Connection Band са свирили само два пъти, което прави третото им изпълнение на Exit изключително само по себе си. Същата нощ ще видим изпълнението на френския съвременен композитор и басист Florent Ghys, който използва всичко, за да създава музика: от мелодии, през сешоари за коса и прогнози за времето, до прахосмукачки и цифри. Florent ще изнесе концерт за бас и лаптоп, а по-рано публиката ще има възможност да го чуе в синагогата, в рамките на програмата “New Ears For New Music”, която вече традиционно предшества фестивала Exit.

продължи >>

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !