Творящият в Париж и признаващ Чирпан за свое родно гнездо живописец Никола Манев организира празник в двора на старата къща в съседство с родния дом на Яворов. От 2000-та година, когато с лични средства купи, реставрира и след това дари на чирпанлии възрожденската къща, Манев неотклонно организира в средата на септември празници на духа. Пак от тогава майсторът на четката учреди личен приз за представители на различните направления в изкуството.
Сред тях са примата на родната естрада Лили Иванова, треньорката Нешка Робева и други. Тази есен, творецът връчи специално нарисувано от него за случая платно на Богдана Карадочева. С три свои картини - един маслен пейзаж, един пастел и един акварел, се раздели живописецът. Първата отиде при двойката Богдана и композиторът Стефан Димитров, пастелът "Корени" вече украсява къщата на чирпанлийката - късметлийка от томболата Йовка Генова, а акварела "Огнена светлина" маестрото връчи на героя от автомагистрала "Тракия", спасителят на няколко десетки мъже и жени от горящия автобус това лято Стефан Иванов. На следващия ден пък се състоя едно от най-важните събития в района.
В елитната винарска изба Мидалидаре Естейт бе открит гроздобера на реколта 2011, което бе отбелязано със стилно празненство. По традиция във винарството, откъсването на първите гроздове е придружено от християнски ритуал - освещаване на реколтата. Гостите на събитието – заместник кмета на Чирпан, членове на старозагорския Ротари и Винен клубове: проф. Цанко Яблански, Георги Георгиев, председателя на старозагорската Българска търговско-промишлена палата Олег Стоилов, бизнесмена Христофор Бунарджиев, собственик на Булагро и представители на медии, станаха свидетели на освещаването, последвано от винено парти „на зелено“.
Всички присъстващи опитаха с удоволствие червените Carpe Diem, Nota Bene, Grand Vintage Syrah, като финализираха със златния медалист от винения конкурс „Mundus Vini“ – Midalidare Grand Cuvee. Бялата серия винени елексири включи изключително успешния бранд на избата Silver Angel, също Chardonnay Calista, Midalidare Sauvignon Blanc, както и ароматното розе Carpe Diem Magnum. Кетърингът беше изцяло съставен от екопродукти, произведени в местния регион.