12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Камен Калев на среща с премиера преди премиерата на "Островът"

отпечатай новината

11.10.2011 14:45 | Видян 1961 пъти

Камен Калев на среща с премиера преди премиерата на

„В години на сериозна финансова и икономическа криза бяха създадени филми, които спечелиха сериозни позиции в страната и чужбина. Възхищавам се на млади творци като вас, правителството ще продължава да полага усилия да облекчи работата ви.”

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си днес в Министерски съвет с режисьора на българския филм „Островът” Камен Калев, един от продуцентите на кинопроекта Ангел Христанов и датския актьор Тире Линхардт. Официалната премиера на филма е тази вечер в Народния театър „Иван Вазов” в София.

По време на срещата бяха обсъдени успешните практики и международният опит за създаването на добра кинопродукция. Беше засегната и темата за необходимите реформи в Закона за филмовата индустрия и възможността за създаване на отчислителен фонд, сформиран на базата на такси от реклами.

„Виждам много хъс и амбиция в работата на младите български творци. Това създава силна конкуренция в киносредите, от което печелят само зрителите”, посочи министър-председателят. Той пожела успех на проекта на режисьора Камен Калев и на актьорския състав.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !