Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Кобрата световен шампион!

отпечатай новината

24.10.2011 11:30 | Видян 3166 пъти

Кобрата световен шампион!

Историческа първа титла за България на професионалния боксов ринг спечели Кубрат Пулев. Късно в събота в Лудвигсбург (Гер) 30-годишният танк от София, който е европейски шампион от Ливърпул 2008, смля от бой американеца Травис Уокър в 12-рундов мач и извоюва пояса за интерконтинентален шампион на Международната боксова федерация (IBF).

Кобрата триумфира с единодушно съдийско решение, въпреки че в средата на срещата получи аркада. Тримата рефери край ринга отчетоха победи за нашия, съответно със: 119:109, 118:109, 117:110.

Кобрата и тъмнокожият янки, който от 38 мача до онази вечер бе извоювал 30 победи с нокаут, си раздаваха убийствени удари под прожекторите за одобрителния рев на тълпата.

Накрая Уокър (32) едва поемаше тупалките и си тръгна с натрит фасон, след като в навечерието на боя се закани гръмовно: „Ще трупясам българина!“ „Ще му скъсам тиквата от бой“, контрира го Кобрата и превърна думите си в крошета, които направиха съперника му на кайма.
  
Това бе първият 12-рундов мач за нашето момче, като вече е с 14 победи (6 с нокаут) от 14 мача.
„Двубоят наистина бе много тежък, но най-важното е, че успях да победя.

Мисля, че бях по-добрият боксьор и заслужено спечелих шампионския пояс. Сега имам нужда от още един мач, а след това ще мисля и за други титли", каза Кобрата след победата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !