Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Боевски излиза от затвора в Сао Паулу

отпечатай новината

09.11.2011 16:00 | Видян 3812 пъти

Боевски излиза от затвора в Сао Паулу

Жената на Гълъбин Боевски - Красимира, заедно с адвокат са се срещнали в понеделник с арестувания с наркотик в Бразилия български шампион. Те били придружени от бременно управляващия посолството ни в Бразилия, който се е срещнал с началника на затвора.

Дипломатът одобрил условията, при които е затворен Гълъбин. Обсъждал се вариант, при който семейството да наеме апартамент в Сао Паулу, в който Боевски можел да бъде пуснат под гаранция.

Там Гълъбин можело да изчака делото и произнасянето на присъдата. Преди дни жена му обяви, че ще набират средства чрез обявена банкова сметка, по която обеднелите българи да дадат своята лепта за осбобождаването на хванатия с кокаин шампион.

Засега обаче той е в затвора, като има необходимото медицинско обслужване, директорът обещал да се грижат за сигурността и здравето му. Очаква се процесът в Бразилия срещу него да започне до два-три месеца, твърдят от външно министерство. Засега Гълъбин не се признавал за виновен и твърдял, че си купил нов куфар, а дрогата се оказала вътре в него.

Такова обяснение обаче разследващите бразилски полицаи чували от всеки втори хванат наркотрафикант. Боевски ще бъде защитаван процесуално от местен адвокат, вече било ясно на кого са се спрели близките. Ако бъде признат за виновен, олимпийският шампион може да отнесе до 15 години затвор.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !