Филмът Зелена граница на Агнешка...

Филмът на Агнешка Холанд - Зелена граница, със...

Ергенът отпрати три дами от имението

Певицата Киара Маджарова, графичният дизайнер Мария...

Матеус: Не знам защо не съм треньор на България

отпечатай новината

30.11.2011 17:30 | Видян 1516 пъти

Матеус: Не знам защо не съм треньор на България

Бившият селекционер на България Лотар Матеус се завърна у нас, за да прекрати договора си с БФС. На летище София немската легенда демонстрира добро настроение и с усмивка отговори на въпросите на чакащите го журналисти, съобщи Всеки ден.

“Винаги се чувствам добре тук. Имам само хубави спомени от България и мисля, че имам приятели тук. Следя българския футбол и българското първенство, както и националния тим. Бях част от българския футбол и това ще остане до края на живота ми. Не съм ядосан от решението на федерацията. Подписахме договор преди една година и мислех, че ще работим по-дълго заедно. Такова беше желанието ми. Такива бяха и разговорите ни с президента преди 3-4 месеца, когато играхме в Беларус. По-късно те промениха намеренията си и аз уважавам това”, каза Матеус.

“Не знам за решението и защо те промениха мнението си, но трябва да са имали причина. От моя страна не съм ядосан на никого, защото това беше хубав опит за мен. Беше приятно да се стремим да изградим нов отбор. Съжалявам само за играчите и че не можем да завършим това, което започнахме заедно. Не говоря за финансови въпроси. Имам договор до днес.От утре съм свободен за друг клуб или друга федерация и гледам напред към това. Не гледам всеки ден сметката си, но се надявам, че всичко е пристигнало”, добави той.

Немската легенда пожела успех на наследника си Любослав Пенев. Говори и за проблемите в българския футбол. “Пожелавам му успех. Със сигурност не е лесна работа, защото видяхте, че резултатите и след мен бяха същите срещу Украйна и Уелс. От самото начало казвах, че българският футбол трябва доста да се промени, за да се получат резултати според желаното. Това е сериозна работа и трябва да има по-тясно сътрудничество между клубовете и федерацията. Трябват повече средства за клубовете, за да могат да създадат по-добри условия за тренировки. И всичко това трябва да е синхронизирано, за да се получат резултати”, каза Матеус. Той разкри, че има доста предложения от национални и клубни отбори към него.

“Винаги идвам с удоволствие тук. Моят приятел Павел е тук на летището. Разбира се, когато напускаш нещо чувството не е много приятно. Когато започнеш някаква връзка, а за мен бе това и за добра връзка, винаги трябва и двете страни да вложат нещо. Мога да кажа само, че съм давал най-доброто от себе си всеки ден. Следял съм българския футбол и бях свързан със страната. Посещавах играчите, които бяха извън България. Правех каквото беше възможно. Може би трябваше по-добра комуникация между мен и хората от федерацията”, завърши Матеус.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !