Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Гала дарява кувьоз

отпечатай новината

22.12.2011 16:00 | Видян 3580 пъти

Гала дарява кувьоз

Водещата на „На кафе”  Гала дари нов транспортен кувьоз на Университетска детска болница –  София. Преди повече от половин година екипът на предаването започна кампания за набиране на средства за скъпата техника, която е от жизненоважно значение за недоносените бебета.

Идеята е на водещата на рубриката „Моето бебе” Даниела Колева, която случайно вижда единствения кувьоз, който най-голямата педиатрия използва.

Той е на повече от 30 години, системата за затопляне е неефективна, следствие на което бебетата се превозват, увити в одеяла. Кислородната бутилка е малка и въздухът стига само за 20 минути, което означава, че при необходимост от по-дълго транспортиране животът на недоносеното бебе е силно застрашен...

В благотворителната кампания се включиха много зрители и приятели на предаването. Децата от ансамбъл „Делянка” дариха  наградата си от танцов ансамбъл, а бизнесменът Петър Жечев призова приятелите си да се включат в кампанията на „На кафе”, вместо да му купуват подаръци. Значителна част от необходимата сума от 27 000 лева беше дарена от козметична компания.

Новият транспортен кувьоз е оборудван с най-модерната апаратура за проследяване жизнените показатели на бебетата и е два пъти по-лек от стария.

Той ще обслужва както пациенти, грижите за които трябва да бъдат поети от клиниката, така и такива, които трябва да бъдат транспортирани към други болници. Кувьозът може да помогне и в случаите на спешност, които възникват в провинцията.

„Благодаря на целия екип, това е най-прекрасният коледен подарък”, каза доц. Георгиева, шеф на неонатологията към детската болница.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !