Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Как да повдигнем самочувствието си

отпечатай новината

02.02.2012 18:00 | Видян 2168 пъти

Как да повдигнем самочувствието си

Самоподценяването създава спънки по пътя към успеха и щастието. То докарва проблеми у дома и в работата и е добре да бъде преодоляно.

Известната американска психоложка Кейти Вайлър знае как точно трябва да се води борбата с ниското самочувствие. Госпожата е личен консултант на много знаменитости от шоубизнеса и на съветите й може да се вярва. Ето някои от препоръките й:

Понякога ниското самочувствие е причинено от компанията, в която се намирате. Ако околните ви карат да се чувствате малки и безполезни, зарежете ги и се сприятелете с хора, с които се чувствате добре.

Ежедневните служебни задачи също може да са причина за лоша самооценка и несигурност, пише Супер 19'. Избягвайте да поемате работа, която ви създава чувство на неадекватност и провал. Важно да познавате добре възможностите си!

В службата не се дръжте като подчинени. Свободно изразявайте мнението си, дори да комуникирате с хора с по-висок социален статус.

Ценете знанията, способностите и достойнството си. Ако искате да достигнете нови нива, дерзайте. Погледнете на себе си по позитивно и се вижте като важна личност.

Балансирайте очакванията си! Ако са прекалено високи, съществува риск от разочарование. А разочарованието може да намали самочувствието ви.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !