Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Три милиона лева дава Топлото за свободата си

отпечатай новината

26.06.2012 17:15 | Видян 1812 пъти

Три милиона лева дава Топлото за свободата си

Бившият шеф на „Топлофикация" Валентин Димитров -  Вальо Топлото е готов щедро да извади 3 млн. и да си плати данъчните си задължения, само и само делото срещу него за пране на пари и данъчни престъпления да бъде спряно.

Вчера Топлото поиска споразумение с прокуратурата и прекратяване на процеса. Ако държавното обвинение се съгласи на сделката, бившият шеф на „Топлофикация" ще си получи 11 млн. лева от запорираните му 14 млн.

В понеделник адвокатът на Топлото Венцислав Дудоленски сведе глава и не пожела да отговори на наш въпрос дали с искането за споразумение клиентът му си признава вината. Прокурорът по делото Виолета Тонева отказа да вземе решение дали ще има споразумение и това отложи делото за 5 октомври.

„Аз съм по заместване, титулярният обвинител Божидар Джамбазов е в чужбина, а той трябва да
реши ще има ли сделка. Ако подсъдимият иска споразумение, то това значи, че си признава вината. Няма как да се съгласим на сделка, ако не си изплати данъчните задължения, които са в размер около 3 млн. лева", каза пред журналисти прокурор Тонева.

Божидар Джамбазов пък още не знае дали ще каже заветното „да" на Топлото. „Ще реша това, когато се върна от отпуск, което ще стане в края на седмицата", каза зам. градският прокурор Джамбазов. Той обаче бе категоричен, че срещу Топлото има решение на ВКС, което е задължило подсъдимия да изплати данъчното си задължение.

Валентин Димитров е изправен пред съда по обвинение, че е изпрал 10 млн. лв. заедно с майка си, покойната вече баба Цеца Димитрова. Подсъдимият обаче вече има оправдателна присъда за присвояване на над 6 милиона лева от дружеството. Заради това оправдаване Топлото е решил да спре мъките си в съда и да брои 3 млн., за да си върне обратно остатъка от запора му и да излезе милионер след скандалните дела.

източник:България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !