Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Изчезна жената на Ицо Исуса

отпечатай новината

23.07.2012 14:15 | Видян 4871 пъти

Изчезна жената на Ицо Исуса

Десислава, законна половинка на люлинския нарко барон и дясна ръка на Христофорос Аманатидис-Таки, е дирена от властите безуспешно от края на месец май, за да бъде разпитана за дейността на мъжа си и ръководената от него Банда на чуковете.

Жената на 37-годишния гангстер не може да бъде открита нито в къщата на Исуса в полите на Витоша, нито в апартамента му край Зоологическата градина, нито пък в панелното жилище на разбойника в жк "Люлин".

Родителите на Десислава Вартерян, които също са от столичния квартал "Люлин", твърдят пред ченгета и призовкари, че

заминава на гурбет в чужбина

но не им казала нито кога заминава, нито в коя държава планира да емигрира. Смущаващ детайл е, че заедно със съпругата на Ицо Исуса са изчезнали и двете деца на гангстера близнаците Христо и Иван.
Остава загадка как малчуганите, които са на 5 години, са преминали границата с майка си. Според закона за задгранични пътувания се изисква съгласието и на двамата родители.

Водещият се за безследно изчезнал от години Ицо Исуса едва ли е подписал документ, че дава право на жена си да извежда от България децата му.

В случай, че съпругата на гангстера е предоставила фалшив документ от негово име, изниква въпросът защо граничарите не са се поинтересували за местонахождението на дирения наркобарон. Според източник на "Всеки ден" от ъндърграунда съпругата на Ицо Исуса е

избягала с децата си в Гърция

където от доста време успешно се укрива бандитът. Преди да офейка при мъжа си, жената на Христо Вартерян възложила на брокери да продадат семейните имоти, за да не бъдат конфискувани те след евентуална осъдителна присъда срещу наркоорганизацията на Таки.

Христо Вартерян-Ицо Исуса изчезна безследно през пролетта на 2009 г. малко след като бе уличен от МВР като най-влиятелния търговец на кокаин в София, за когото се трудят над 80 пласьори само в жк "Люлин".

Според обвинителния акт на прокуратурата Ицо Исуса е командвал и страховитата Банда на чуковете, прочула се с брутални инквизиции срещу конкурентни продавачи на дрога.

За последно кръвожадният гангстер бе засечен през ноември 2010 г. в елитен спа център в центъра на София.

Тогава ченгетата получиха анонимен сигнал от клиент на комплекса, че наркобаронът се излежава в сауната,

обграден от четирима гардове

Докато обаче полицаите пристигнат, Христо Вартерян и хората му се изнесли с два джипа от спа центъра.

Впоследствие тръгна мълва, че дясната ръка на Христофорос Аманатидис-Таки е ликвидиран, за да не пропее срещу задържания неотдавна в Дубай ръководител на групировката ВИС-2.

Антимафиоти обаче твърдят пред "Всеки ден", че Ицо Исуса сам пуснал слуха, че е мъртъв, и че всъщност живее под друга самоличност в Солун, Гърция.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !