Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Ти си моят живот и съдба: Раева...

Илиана Раева се обясни в любов на съпруга си Наско...

20 души 9 дни творили клипа „Пампорово, щата Колорадо" за Плевнелиев

отпечатай новината

18.01.2013 17:30 | Видян 2670 пъти

20 души 9 дни творили клипа „Пампорово, щата Колорадо

Видео клипът с Новогодишното обръщение към нацията на президента Росен Плевнелиев е изработен безвъзмездно от Българската национална телевизия, се посочва в официален отговор от Администрацията на Президента, пишат от novinite.bg.

Отговорът е изпратен поискан и получен от агенция БГНЕС по Закона за достъп до обществена информация.

„На Администрацията на Президента й трябваха 14 дни, колкото е и максималния срок по закон, за да отговори на няколко прости въпроса, свързани с изработването на новогодишния клип на държавния глава", коментира агенцията.

От отговора, подписан от главния секретар на президента Екатерина Захариева става ясно, че изработването на клипа е извършено за 9 дни, като съвместно участие са взели около 20 служители на БНТ и на Администрацията на президента.

За изработването на видео клипа не е обявена малка обществена поръчка, именно защото той е изработен безвъзмездно и не са изразходвани за него бюджетни средства.

"БНТ като национален обществен доставчик на аудио-визуални медийни услуги на бюджетна издръжка,ежегодно обезпечава технически заснемането на Новогодишното обръщение към нацията на държавния глава и го предоставя не медиите, които заявят желание да го излъчат в минутите преди настъпването на Новата година", се посочва още в отговора.

Първата новогодишна реч на държавния глава Росен Плевнелиев породи множество дискусии и откровен присмех в социалните мрежи след посрещането на 2013 година, припомня агенция.

В последните минути на 2012 година президентът описва България с думите, че е от най-старите държави в Европа, с древна култура, богата история и неповторима природа – думи, изречени на фона на Царевец в Търново, а веднага след него идва и красивият пейзаж на заснежени планински склонове. Картина, която мнозина потребители на социалните мрежи веднага разпознаха като пейзаж от известната Rocky Mountain (Скалистите планини) в щата Колорадо, Северна Америка.

Интересно е, че същата снимка беше публикувана и на сайта на Балкантурист в секцията, рекламираща Пампорово. По-късно служителка на компанията беше уволнена, заради "копи пейст".

Прессекретарят на президента Мария Иванова беше наказана с Административно наказание - предупреждение за уволнение. Не стана само ясно как крадена снимка може да шества от сайт в сайт без никаква санкция на съответните органи, охраняващи авторските права, пише още novinite.bg.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !