Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Кирил Йорданов къта 50 милиона в швейцарска банка

отпечатай новината

01.03.2013 17:30 | Видян 4920 пъти

Кирил Йорданов къта 50 милиона в швейцарска банка

Трогателен митинг в подкрепа на варненския кмет Кирил Йорданов се проведе в морската столица - десетки ученици от варненското спортно училище и състезатели от спортни клубове дефилираха в чест на управника, пише Уикенд.

Въоръжени с транспаранти „Кмете, не те пускаме!", "Кирил Йорданов - интелигентният избор!", "Искаме си кмета" и прочие "спонтанни" лозунги, младежите нагледно демонстрираха докъде може да стигне в наглостта си самозабравилият се и преял с власт варненски феодал.

Да се щ възползва от непълнолетни клакьори в отчаян опит да задържи властта е поредната нагла проява на може би най-богатия кмет в България. Кирил Йорданов не си подаде оставката дори след като млад мъж се самозапали ритуално пред кметството на митинг срещу енерго-разпределителните дружества. 35-годишният Пламен, който бере душа в болницата с над 90% изгаряния, избра възможно най-мъчителната форма на протест срещу Кирил Йорданов, надявайки се, че неговата кончина ще доведе до края 14-годишното кметуване на скандалния политик.

Бивш съдия от Варненския районен съд, политическата кариера на Кирил Йорданов стартира още в зората на демокрацията, когато той е назначен за областен управител на морската столица. В периода 1991-1997 г. нахаканият управник дирижира икономическите и политическите процеси във Варна заедно с друг скандален политик - Добрин Митев.

От 1999-а насам Кирил Йорданов е несменяем кмет на Варна, след като печели на четири поредни избори. Скандалното е, че всеки път чевръстият политик се коалира с различни политически партии, за да задържи властта - през годините Йорданов е бил подкрепян от СДС, БСП (2 пъти), ДПС и за последно през есента на 2011-а - от ГЕРБ.

Малцина обаче признават изборните резултати и винят Кирил Йорданов, че неизменно става
кмет с хиляди купени гласов и подменени бюлетини. Най-честите обвинения към политика с перуката са, че обслужва икономическата групировка ТИМ.

Бившият футболист Иван Петров, един от организаторите на протестите срещу енергийната мафия, който яростно настоява и за оставката на Кирил Йорданов, си спомня сцена от 2004 г. в курорта Св. Константин и Елена.

Тогава предстои официалното откриване на 5-звезден чутовен хотел на могъща корпорация, а сред поканените Гости са абсолютно всички представители на стопанския, политическия и съдебния елит на България.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !