34 млн. лв. потрошени незаконно във...

Страховити незаконни договори и сделки са установени при...

Положиха тленните останки на...

Траурната церемония по посрещането на ковчега с тленните...

Фламенко танцьорът Давид Перес пристига в София

отпечатай новината

05.03.2013 09:30 | Видян 1342 пъти

Фламенко танцьорът Давид Перес пристига в София

Днес пристига един от най-експресивните танцьори и хореографи на съвременната фламенко сцена - Давид Перес, който ще представи своя спектакъл “Puntal” в София Лайв Клуб на 9 март от 20:00 ч. Той идва в София непосредствено след изявата си на Фламенко фестивала в Херес, където участва в спектакъла на танцьора Хавиер Барон и певицата Есперанса Фернандес.

Без съмнение малко танцьори могат да превърнат добре усвоента техника в изкуство, да изразят себе си, да се движат на сцената сякаш я притежават, да се разтворят във фламенко танца и да предадат своето усещане на публиката. Малко имат тази привилегия и  Давид Перес е един от тях. Танцът му е пълен с живот, огнен, понякога ефирен, изчистен и винаги много елегантен.

Трите компонента, които са съставна част от фламенко изкуството са добре балансирани в спектакъла на Давид Перес “Puntal”. Той се състои от пет части, които имат много различен музикален и изразен образ - De la cava, Levante , A cuatro tiempos, 3 por 4, Con aire. Те дават възможнаст на артиста да представи богатството и драматичния заряд на отделните фламенко ритми - мартинете, сигирия, минера, таранто, танго, фарука, алегрия,булерия.

Билети за спектакъла Puntal на 9 март в Sofia Live Club от 20 ч. се продават в мрежата на Тикет Плюс, в "Дюкян Меломан" и на www.ticketplus.bg. Билетите са с цена 30 лв при предварителна продажба и 35 лв на входа на клуба в деня на концерта.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !