И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Дамата от Шатовалон 40 дни в кома след катастрофа с Порше

отпечатай новината

10.04.2013 18:00 | Видян 15185 пъти | Гласували 1

Дамата от Шатовалон 40 дни в кома след катастрофа с Порше

Казват, че 40-годишнината е критична. И това изглежда си е чиста истина. Примерът за това е актрисата Шантал Нобел, най-известна като Флоранс Берг – главната героиня в най-култовия френски сериал за всички времена Шатовалон. В момента епизодите му се въртят по БНТ и връщат феновете в приказното спокойно и уредено време на 80-те години, пише Супер 19'.


Точно когато е на върха на славата, тъй като "Шатовалон" върви с рекордни рейтинги по екраните, и се радва на популярност не само в родината си, но и в цяла Европа, звездата катастрофира тежко.

Тя попада на ръба на смъртта, понеже се вози в Поршето Карера 924 GT на певеца Саша Дистел – ненадминат попидол и плейбой номер едно на Париж през 1985 г. Неговият глас звучи в края на всеки епизод от "Шатовалон" с песента от филма. Когато двамата катастрофират, улиците са опустели – тече 17-и епизод на тв поредицата.

В продължение на 40 дълги дни след пътния инцидент 40-годишната Шантал Нобел е в кома. Лекарите са я отписали.

Нейният характер, същия като на винаги побеждаващата Флоранс Берг от сериала, побеждава и чудото става – тя се връща от отвъдното. Когато се събужда обаче докторите ѝ поднасят следващата ужасяваща новина. Според тях тя ще остане парализирана за цял живот.

Шантал е на 37, има прекрасно семейство, невероятна кариера, а животът, който току- що си е върнала сякаш няма смисъл. Тя се пита как би реагирала Флоранс Берг на нейно място. И си отговаря – не би се прадала.

Първо е в инвалидна количка, после се учи да ходи стъпка по стъпка. По време на тези закъснели уроци  празнува и своя 41-и рожден ден в края на 1985 г. Сякаш злото е вече зад гърба й. Но тя не бърза да се върне под светлините на прожекторите.

Изгнанието й продължава цели 12 безкрайни години. През 1996 г. Франция вижда за първи път отново 24-каратовата усмивка на Шантал Нобел на екрана. Тя дава първото си интервю след тежката катастрофа, която едва не й отнема живота. И обявява, че животът продължава, но на кариерата ѝ е сложен край веднъж завинаги.

Шантал Нобел всъщност се казва Шантал Боно. Попада в киното още на 19, но върхът на актьорския ѝ път е именно главната роля в "Шатовалон". Ако не броим екстремното ѝ участие в прочутото рали "Париж – Дакар".

Тя се хвърля в надпрадверата с автомобили през пустинята в същата фатална 1985 г., когато е на 40.
Животът след катастрофата за актрисата е съвсем различен. Тя няма темпото от времената на шеметната си кариера, но има цялото време на света за своите близки. Когато минават 6 месеца от катастрофата и Шантал се е посъвзела, тя осъзнава, че най-важно, за да върви напред е личното й щастие. По тази причина тя решава да сключи таен брак с дългогодишния си любовник Жан Луи Жулиан, бижутер. Той й осигурява стандарт на кралица в Сен Тропе и Куршевел.

Именно в най-скъпия летен и най-тузарския зимен курорт на Франция са дислоцирани неговите бутици. Двамата си раждат и дъщеря Ан Шарлот. От първия си брак пък Шантал има друго момиче. То се казва Александра. Също като щерката на нейната телевизионна героиня Флоранс Берг.

Любовникът на амбициозната издателка от тв сериала – Травер, също има живот, достоен за сериал. Люк Меренда е роден недалеч от Париж. Синът на италиански емигранти обаче отраства при дядо си в Мароко. Завръща се чак в края на средното си образование в Париж и открива своята голяма страст – френския бокс. След училище обаче не може да си намери място в живота и без пукнат долар на 24 напуска родителите си, за да си пробва късмета в Америка.

В началото мие чинии в Ню Йорк. Абсолютно случайно обаче късметът го намира. Приятелка изпраща снимката му на моделска агенция и се оказва, че хубавецът със спортна фигура се превръща в нашумял манекен. От модния подиум в Ню Йорк, се пренсася и на тези в Париж и в Милано. В Италия Люк е харесан за актьор. Прави десетки полицейски филми в ролята на доброто ченге. Прецз 70-те и 80-те години снима между 3 и 5 на година. Спира през 1992 г. Връща се на екран 15 години по-късно с „Хостел 2”, където играе и нашият Станислав Яневски. Но го прави само за спорта. През последните 21 години Люк се прехранва като антиквар.

През септември става на 70. Дори в официалните си биографии той не споменава своето участие в главната мъжка роля на разследващия журналист, плейбой и шегаджия Травер в "Шатовалон". И не иска никому да обяснява по каква причина. Дали нещастна любов го е свързвала с Шантал Нобел или и той като нея приема участието си в хитовия тв сериал като прокоба, на тези въпроси никога няма да можем да си отговорим.
В понеделник ще четете какво правят Гулденбургови.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !