Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Изборните хонорари на звездите

отпечатай новината

19.04.2013 14:30 | Видян 5576 пъти

Изборните хонорари на звездите

Професията "пиар" (каквото и да означава това, а в българските условия става въпрос за широка гама вариации – от нищо до всичко" отново оглави рейтинга за най-доходоносните препитания у нас. Разбира се – ситуативно, в рамките на предизборната надпревара. С мотото "Всичко за продан" нашенските пиари, продуценти и мениджъри се юрнаха да предлагат “индивидуално” и “в пакет” звездната “стока” от арсенала си. При това – не на една партия, движение или коалиция, а на няколко едновременно, водени от старата поговорка, че "от съд и жена всичко се иска, пък колкото дадат".

Младата попзвезда Николай Манолов е успял да се спазари чрез своя пиар за участия в подкрепа на РЗС, научи Шоу. Ники държал да кърши глас и за БСП, тъй като именно оттам първи му подали ръка, когато още бил абсолютно начинаещ изпълнител в родната си Горна Оряховица. По груби сметки Ники предвиждал да сложи в джоба си по 3 бона за всяко явяване пред публика.

За ДПС ще даде най-доброто от себе си фолкветеранката Есил Дюран, която за разлика от останалите си "Пайнер"-ски посестрими, не падащи по-долу от 7-8 бона на участие, си е забила цена от 5 бона за предизборна изява.

"Манекенът на прехода" Мартин Захариев, както го наричат негови бивши съдружници, държал на по-интелектуалното и младежко излъчване на БСП-шоутата, но предложил за гвоздей на предизборните шоута на столетницата гонещата 80-те Лили Иванова .

Вечната Амбър на БГ- естрадата приела с ищах офертата и даже благодарила с “Приятно е да си спомня”, имайки предвид шумоленето на онези 150 000 лв. за общо 4-те концерта в цяла България, които получила на ръка през 2011 г. от ръководството на БСП. Затова попиконата отново пристанала на “Позитано” 20 и “от благодарност” даже смъкнала сумата с цели 30 бона.

Като управляваща партия (макар и бивша) ГЕРБ залага на най-популярното в развлекателния бранш. Но техен таран /както впрочем е от години/ остава частният фолклорен ансамбъл “Българе” с шеф Христо Димитров. Уговорката на Димитров била заплатите на неговите танцьори и певци да продължат да се покриват на 80 процента от АЕЦ "Козлодуй", след като директорът й бил лично "поканен" да спонсорира изявите на “Българе”. Отделно за всяко хорце и ръченица хората му щели да получат по 1500 лв. хонорар на калпак, светнаха ни “от вътрешността” на ансамбъла.

Абсолютно сигурно е, че за Бойко-Борисовата партия ще се поти по градове, сила и паланки и Веселин Маринов. Изпълнителят на "Горчиво вино" си правел сметката да осребри прилично лоялността си към ГЕРБ срещу хонорар от 6 бона на участие. В края на кампанията бившият фаворит на Анна Сендова вероятно ще е вкарал в банковата си сметка не по-малко от 60 000 лв., прогнозират експерти.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !