Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Гери Дончева се барна с рокля от времето на "Титаник"

отпечатай новината

15.05.2013 15:15 | Видян 3932 пъти | Гласували 1

Гери Дончева се барна с рокля от времето на

С рокля, създадена по времето, по което е потънал "Титаник", блесна топмоделът Гери Дончева пред бизнес дамата Мерлин Арно на представянето на книга, подкрепена от известната меценатка. Гери бе избрала за събитието, преминало в духа на прочутия в цял свят през 20-те години на миналия век Казати бал елегантна рокля и чанта, създадени през 1912 година. Роклята и прическата на Мерлин Арно бяха точно копие на една от визиите на маркеза Казати, на която е посветена книгата, написана от Денди, пише Блиц.

Героинята на книгата - Маркеза Луиза Казати Стампа ди Сончино, е най-богатата и ексцентрична дама в Европа между войните. Тя е модна икона и революционизира дамската мода далеч преди Коко Шанел, а в наши дни импулсира идеи в колекциите на Алекзъндър Маккуин, Джон Галиано, Кристиан Диор, Карл Лагерфелд.

Тя е притегателен център за европейската бохема с пищните партита, които организира в нейна чест – сред гостите ѝ са аристократи като княз Юсупов и граф Робер де Монтескьо, балерината Айседора Дънкан, футуриста Томазо Маринети и много други знаменитости.

Снимка: Фейсбук



автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !