Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

"Уорнър" цензурираха "Том и Джери"

отпечатай новината

15.08.2013 10:45 | Видян 4226 пъти

Фенове на "Том и Джери" засипаха компанията "Уорнър" с гневни съобщения, след като два епизода от култовото детско филмче бяха премахнати от нова колекция с анимацията, защото били "расистки", научи dir.bg.

Става въпрос за епизодите "Касанова кет" от 1951г. и "Маус Клийнинг" от 1948г. Причината епизодите да бъдат определени като "неуместни" е, че в тях любимите на на няколко поколения от цял свят котка и мишка биват "почернени", като да са от друга "раса".

Анимационната поредицата трябваше да излезе на Блу Рей Ди Ви Ди още преди 2 месеца, но все още не е в продажба. Феновете изразиха недоволството си от орязаната колекция на страницата на "Амазон", където копия на диска могат да бъдат купувани с предварителна заявка.

Почитателите на "Том и Джери" обясняват в постовете си, че няма да закупят колекцията, защото е непълна и смятат, че няма основания липсващите епизоди да не бъдат включени. Като мотив феновете изтъкват факта, че за времето си двете анимации са отразявали социалната и културна ситуация, заедно с предразсъдъците и стереотипите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !