Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Васко Василев завърши с отличие Академията

отпечатай новината

31.10.2013 10:15 | Видян 1254 пъти

 Васко Василев завърши с отличие Академията

Васко Василев завършва пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство с успех 5.95, пише "Марица".

От държавния изпит по инструмент оценката му е пълно шест. Отличникът ще получи тапията си за бакалавър в специалност "Изпълнителско изкуство" на специално организирана за него индивидуална церемония на 29 ноември. Това е датата на концерта му в панаира. Няколко часа преди това ректорското ръководство ще му връчи дипломата за висше образование.

Цигулар номер едно се записа в арта академията на родния си град, за да я рекламира по света. Той се обучава по индивидуална програма, и то за три, вместо за четири години. Ректорът бе категоричен, че редовно е посещавал очните занятия и се е явявал на изпити, така че нито една оценка не му е писана само защото е звезда.

По "История на музиката" Васко написал автореферат на тема "Българска музика в класическия жанр" и, естествено, бил оценен с отличен. По време на абсолвентската си церемония той ще запише интервю, което ще бъде излъчено на честванията за 50-ия юбилей на академията догодина.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !