30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Емир набъркан в скандал с наркотици

отпечатай новината

25.11.2013 13:00 | Видян 7124 пъти

Емир набъркан в скандал с наркотици

Огледален свят е сред най-добрите турски сериали, в който участват едни от най-обичаните и емблематични турски актьори. Феновете на сериала следят с интерес историите, пресъздадени от екрана, благодарение на  актьорите Хазал Кая (Забраненият плод по бТВ), Вахиде Гьордюм, Метин Чекмез, Чаатай Улусой, Дениз Уур, Мелих. Поредицата разказва за борбата за по-добър живот на едно семейство, живеещо в сянката на богатите обитатели на истанбулския квартал Етилер.

Риза е портиер, а Зехра чистачка, която има изключително големи амбиции за дъщеря им Фериа. Момичето израства между два свята – в единия желанията и възможностите са безкрайни, другият пък е твърде близо до действителността в приземния етаж, който тя обитава със семейството си. Фериа е приета да учи в престижен университет, където мечти и реалност се смесват, а хубавата дъщеря на портиера се представя за богато момиче и твърде скоро става принцеса в един свой измислен розов свят. И какво от това, че тази фантазия ще погълне семейството и приятелите й? Майка и дъщеря ще започнат борба, от която връщане назад няма.

В Огледален свят основните роли са поверени на познатата като Нихал от Забраненият плод Хазал Кая и на дебютанта Чаатай Улусой.
Актьорът има и български корен, тъй като баща му е роден в България, заминал за Труция с голяма вълна преселници. Майка му пък е босненка. Кариерата на 23-годишния Чаатай започва като модел. Той печели с лекота титлата Най-добър модел на Турция за 2010 година и стана звезда на модния подиум. Докато следва ландшафтна архитектура в Истанбулския университет, се разнообразява с курсове по актьорско майсторство, които впоследствие ще се окажат най-големия му коз, за да получи ролята на Емир в Огледален свят. Сериалът постига феноменален рейтинг навсякъде, където е излъчван-Турция, Близкия изток и Русия, а в България е рекордьор по гледаемост.

След като става звезда Улусой веднага се забърква в звездни скандали. В цяла Турция гръмва бомбата, когато в Интернет се разпространява видео, на което екранния любимец се забавлява с изключителната красавица, актриса и тв водеща Берак Тюзюнатач. Двамата са около обществен байсейн и се натискат на един шезлонг. В мига, в който папараците ги улавят, Берак се опитва да скрие лицето с косата си, а Чаатай вдига скандал на фотографите. Лошото е, че по това време актрисата е сериозно обвързана, а секси позата с Улосой не е първата и единствената, в която е улавяна.

Преди месец пък нов чутовен скандал застига Емир от Огледален свят. Той заедно с други млади, красиви и известни турски актьори е обвинен в притежаване и разпространение на дрога. В телефонните си разговори Чаатай, Юсуф Акгюн /Корай от Огледален свят/ и неустомита блондинка Гизем Караджа/представила Турция на конкурса Мис Свят през 2011г./ използват парола „риба“, за да си организират наркотик парти. Единият казва: „Купих риба. Страхотна е. Да ти донеса ли?“. Отговорът: „Хубава ли е? Изчистил ли си я?“ „Изчистил съм я. Направил съм я на парчета-малки и компактни…“

Този улов може да донесе на актьорите от 5 до 15 години лишаване от свобода, като засега само ги е спрял да излизат извън страната. В кръга на обвинението е и мениджърката на Улусой Селин боронкай, за която се говори, че има интимна връзка с него. След като избухва скандалът с дрогата, актьорът възмутено прекъсва работните си отношения с доста по-възрастната Селин, уволнява я публично и отрича, че взема наркотици. Слуховете обаче нашепват, че раздялата е само привидна, и Чаатай ги насърчи в свое неотдавнашно интервю. Пред турските таблоиди той заяви, че една връзка не може да бъде повлияна от възрастови ограничения и че за него обичта и привързаността са по-важни от любовта и секса.

Според други клюки, екранната му половинка от Огледален свят Хазал Кая, опитала опасна близост с него по време на снимките на хитовата турска поредица. Хазал е от момичетата, захранени със златна лъжичка. Тя е дъщеря на влиятелни адвокати и завършва елитното италианско училище в Истанбул. Още от малка свири на цигулка и ходи на балет, с което родителите й искат да утолят творческата й страст, преди да продължи да поеме по пътя на правото. Хазал ги изненадва и се записва в театрална школа. Дали заради заможните родители, или заради таланта си, но 16-годишната Кая бързо получава оферти за реклами и дори малка роля в сериал. В реалния си живот Хазал се бори с тежък диабет, заради който е инсулинозависима. Истинската слава я спохожда с ролята й на влюбената в Бехлюл /Къванч Тътлату/ девойка от Забраненият плод. Тогава се налага бързо да порасне, за да може да отговори достойно на съветите, обвиненията и дори на опитите за физическа разправа, които й правят случайни непознати по улиците на Истанбул.

Това не е прецедент за темпераментния турски зрител, често нежелаещ да раздели образа от актьора. Преди две години женска организация  изпрати писмо до министъра на културата, с което моли да екстрадира немската актриса Вилма Елес. Не може героинята й Каролин от сериала Времето лети да разбива безпрепятствено многодетно турско семейство.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !