Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Милиардер вади 12 млн. евро за Бербо

отпечатай новината

02.12.2013 17:30 | Видян 2021 пъти

Милиардер вади 12 млн. евро за Бербо

Един от най-богатите бизнесмени в Турция се е заел със задачата да докара Димитър Бербатов в Трабзонспор. Али Ибрахим Агаоглу вече е предвидил едни 12 млн. евро, с които да съблазни нападателя на Фулъм. Сумата е като капка в морето за бизнесмена, който е осмият най-богат човек в Турция, пише Всеки ден.

Агаоглу е обещал 4,5 млн. евро годишна заплата на Митко с двeгодишен договор. Отделно ще плати и трансферната сума за българина, която няма да бъде повече от 3 млн. евро заради слабата му форма във Висшата лига. Очаква се в договора да има и допълнителни клаузи, които да се отключат при определен брой голове и класиране на Трабзон в Шампионската лига.

Агаоглу е осмият най-богат турчин, като състоянието му се изчислява на 2,7 млрд долара. Той е неизменна част от класацията на списани „Форбс" за най-заможните в света, като за 2013 година заема 527-мо място. 59-годишният Агаоглу е известен със страстта си към луксозните коли. Женен е, има три деца. Той е един от най-големите строителни предприемачи в Турция.

Съвсем наскоро започна мега проект в една от най-скъпите части на Истанбул - „Маслак". Бизнесменът има сериозен дял и в туризма. Преди година Агаоглу продаде една от ивестиционните си компания на друг милиардер - Айдин Доган, за 300 млн. долара.

Агаоглу е близък приятел на боса на Трабзонспор Ибрахим Хаджиосманоглу и е дал дума, че ще поеме издръжката на една суперзвезда. Самият Хаджиосманоглу призна преди дни, че въпросната суперзвезда ще бъде Бербатов. „Българският нападател влиза в плановете ни. Бизнесменът Али Агаоглу ни е обещал да ни помогне за подсилването на отбора с една звезда. Той ще допринесе за осъществяването на този трансфер, който ще осъществим през зимния трансферен прозорец", каза босът на Трабзон.

Клубът има сериозни амбиции този сезон, след като се намира на пето място в класирането, а освен това продължава на 1/16-финалите в Лига Европа. В тима вече има трима бивши играчи от Висшата лига на Англия - Жозе Босингва и Флоран Малуда, които направиха име с Челси и Дидие Зокора, който беше съотборник на Димитър Бербатов в Тотнъм.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !