Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Признание за Спайдърмен, влиза в "Смитсониън"

отпечатай новината

03.01.2014 14:20 | Видян 1778 пъти

Признание за Спайдърмен, влиза в

Преди последното представление на мюзикъла "Спайдърмен" на Бродуей в края на седмицата националният музей за американска история "Смитсониън" във Вашингтон ще включи един от костюмите на главния герой в постоянната си колекция, съобщава dnes.bg.

Костюмът в червено и синьо, носен от актьора Рийв Карни, е създаден от Еико Ишиока. Той ще бъде включен в колекцията на паметни американски костюми и предмети, в която са рубинените обувки на Доръти от "Магьосникът от Оз", куклата на жабока Кърмит, кичур коса на сър Уолтър Скот, електрическа крушка, направена от Томас Едисън.

Еико Ишиока печели номинация за награда "Тони" с костюмите си за мюзикъла "Спайдърмен". Облеклото на главния герой е едновременно оригинално и близко до рисунките от комиксите на "Марвел". Мюзикълът "Спайдърмен" е най-скъпият, поставян на Бродуей. Осъществяването му струва 70 милиона долара. Музиката е написана от Боно и Едж от Ю Ту. След последното представление на Бродуей в събота мюзикълът "Спайдърмен" ще се премести в Лас Вегас.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !