Тюйлери, Париж

Тюйлери, Париж Снимка: Гийом Лавру

Ергенът няма да се събуди сам за...

Невероятни изненади, съкровени признания и съдбоносни...

Фестивал на скандалите започва в Кан

отпечатай новината

13.05.2014 16:30 | Видян 3311 пъти | Гласували 1

Фестивал на скандалите започва в Кан

През последните няколко години фестивалът в Кан опроверга дългогодишните критики, че се превръща в затворен и непонятен за „широките народни маси” интелектуален клуб. 6 от 12 претенденти във всички категории на последните Оскари бяха именно продукции, чиято световна премиера се проведе на кинофорума на Ривиерата.

В хубавите филми обаче рядко се снимат супер звезди. По тази причина в Кан тази година са решили да подходят иновативно. При тях привличането на медийното внимание ще бъде чрез съдържателни скандали. Какво друго може да се очаква, при положение, че голяма част от най-очакваните филми са създадени не просто по истински истории от живота. Те разказват  за личните драми на богатите и известните.

Което неминуемо поражда като минимум дискусии, а в повечето случаи е причина за ожесточени спорове. Шумът, надяваме се не много за нищо, започва още утре вечер, когато Никол Кидман ще мине по червения килим, за да направи бляскаво откриването на феста и премиерата на филма, в който играе главната роля. Австралийската бивша съпруга на Том Круз не просто дръзва да влезе в кожата на може би най-красивата холивудска звезда за всички времена – самата Грейс Кели. Княжеското семейство на Монако се опита да спре биографичния филм за нея, защото той съдържа не един, не два, а поредица от скандални разкрития. В чисто личен план за владетеля Албер, сестрите му Каролин и Стефани и за техните деца, е най-меко казано неприятно носовете на кинаджиите да се врат в отношенията на родителите им – принц Рение и принцеса Грейс. Филмът разказва, че на шестата година от брачния им живот, а те стават гаджета именно на фестивала в Кан преди 59 пролети, настъпва почти непоправима криза. Затова, а не заради повода – покана от Хичкок да участва в негов филм, принцесата се превръща в беглец и спешно хваща самолета за Холивуд. Още повече, семейният скандал съвпада с политически.

Генерал дьо Гол се опитва да анексира Монако. Този факт е почти неизвестен за широката публика, че дори и за редица спецове по международни отношения и право. Славният френски президент обаче не успява. Това са само две от тайните, които създателите на филма разкриха преди премиерата. Ала със сигурност ще има и други. Не е тайна, че смъртта на Грейс Кели в автоинцидент преди 32 години също е истинска мистерия.

Скандален филм ще представи личния живот и на друга легенда на шоубизнеса. Ив Сен Лоран е представен в игрален филм за него откъм непубличната му страна – като гей, наркоман и особняк. Продукцията, също като тази за Грейс, за по-лесно носи името на главния герой. Младият актьор, който изобразява на екрана маестрото, смятан от мнозина за ней-гениалния дизайнер на облекло за всички времена, е истински двойник на тънкия във всички смисли на думата човек и интелектуалец. Бащата на дамския костюм с панталон и на полата – панталон, който качва улицата на модния подиум, е истинска икона във Франция и се очаква буря от негодувание срещу скандалната лента.

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !