Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Роналдо се потроши!

отпечатай новината

19.06.2014 15:45 | Видян 1666 пъти

Роналдо се потроши!

Португалецът играе с разбито коляно три месеца

Голяма драма настана в лагера на Португалия заради здравето на суперзвездата Кристиано Роналдо. Има опасност носителят на „Златната топка" да спре с футбола заради травма в коляното! Шокиращата вест дойде от един от докторите, които са лекували португалския капитан. Вече няколко месеца Роналдо не може да възстанови напълно коляното си, като висеше до последно и за световното. По думите на лекаря Хосе Фелис Диас 29-годишният Роналдо има нужда от дълга почивка, в противен случай рискува футболната си кариера.

„Коляното му трябва да си почива или кариерата му е в опасност. Знам, че иска да играе във всеки мач, но невинаги е възможно. Натоварванията върху коляното му продължават, а това не е добре. Той просто трябва да отпусне газта в близките седмици, защото рискува много", заяви д-р Диас.

Според медиите в Португалия целият проблем е дошъл заради клубния му отбор „Реал" (Мадрид). Роналдо играе с тази травма от средата на месец март. Треньорът му Карло Анчелоти обаче скри каква точно е контузията и хвърли прах в очите на феновете, че болежките на португалеца са бял кахър. Мадридските медии обаче веднага надушиха за какво иде реч - проблемът бил в сухожилие на лявото коляно, получен по време на мач от Шампионската лига срещу „Шалке" на 18 март. Тази травма продължава да мъчи звездата и в момента на световното в Бразилия.

„Обмислихме дали да не му дадем почивка, но в момента той не се нуждае, тъй като коляното не му създава проблеми", каза Карло Анчелоти в разгара. „Реал" водеше люта битка в испанското първенство и Шампионската лига и италианецът очевидно е рискувал здравето на футболиста, за да преследва целите си.

Вместо да му дадат почивка, за да се възстанови напълно, очевидно са го друсали с болкоуспокояващи и с течение на времето проблемът се е задълбочил, правят заключения медиите в родината на Роналдо.

Португалският №7 пропусна част подготовката за световното и дори беше под въпрос в началото на финалите. За капак получи и мускулна травма в бедрото, което съвсем паникьоса селекционера Пауло Бенто. Все пак Роналдо стисна зъби и се върна в игра в последната контрола на отбора срещу Ирландия (5:1), а след това взе участие и в първия мач на Португалия срещу Германия, загубен катастрофално с 0:4.

Сега обаче изказването на доктор Диас отново завихри голяма драма около Роналдо. По всичко личи, че капитанът ще изкара другите два мача от групата срещу САЩ (23 юни) и Гана (26 юни) на инжекции. Ако Португалия обаче стигне по-далеч на Мондиала, положението за мегазвездата може да стане критично, опасяват се още в родината му.

Снимка: Vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !