Урсула фон дер Лайен може да забрани...

След САЩ и ЕС обмисля забрана на приложението....

Една отвлича Ергенът, в имението...

Надпреварата за сърцето на Алек Младенов в „Ергенът“...

Концерт на Теодосий Спасов и Виктор Чучков - отзвук

отпечатай новината

12.08.2014 11:37 | Видян 1270 пъти

Концерт на Теодосий Спасов и Виктор Чучков - отзвук

Теодосий Спасов и Виктор Чучков раздадоха сърцата и таланта си по време на съвместната си изява в петък, 8-ми август, в амфитеатър „Арена“, Свети Влас.  Те изнесоха неповторим концерт, заедно с оркестър „Небесни струни“, който продължи час и половина, по покана на Casa Real, The Lounge Bar и Event Zone.
Това е първото съвместно изпълнение на Маестро Чучков и Теодосий Спасов. Препълненият амфитеатър, обаче, обещава да не е последният им общ проект.

Прочутите музиканти  потопиха публиката в света на класиците от романтизма, както и в ритъма на етно-джаза и етно-класиката.  Маестро Чучков ни разходи с „Марш на джуджетата“ от Едвард Григ и разчувства с „Любовни мечти“  от Ференц  Лист. Съвместно със специалния гост на гала вечерта – Сирма Величкова,  изпълниха „Валс N 2” от Шостакович, както и „Валс“ от Арам Хачатурян. С помощта на кавала си, Теодосий Спасов ни разказа красивите, но и тъжни истории на „Йовка“ и „Елено“. Емоционални изпълнения, на които публиката реагира възторжено. Общите изяви на двамата виртуози предизвикаха бурни овации и коментари като: „Какво вдъхновяващо и топло представяне“ , „Истински светила“. Възгласи на одобрение и преклонение пред артистите, оставили своя почерк в историята на световната музика.

Концертът завърши с „Ръченица“ от Петко Стайнов, което двамата музиканти изпълниха заедно и с „Цигански танц“ от Теодосий Спасов, представен от самия него. Усещането сред публиката през цялата вечер беше светло и възвишено, а античната атмосфера – магическа. Общата изява на Теодосий Спасов и Виктор Чучков е част от Summer Session Concerts на Event Zone. В концепцията участват Touch and Go, Alice Francis, Преслава Пейчева и много други български и световно известни изпълнители.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !