Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Косьо Самоковеца ухажвал Цеци с тракийска диадема

отпечатай новината

18.08.2014 12:10 | Видян 4115 пъти

Косьо Самоковеца ухажвал Цеци с тракийска диадема

Донжуанът на подземния ни свят Константин Димитров - Самоковеца е подмамил в леглото си манекенката Цеци Красимирова с подаръци като за богиня. Запознат с делата на разстреляния през 2003 г. контрабандист разкри, че дни преди атентата в Амстердам мафиотът е ухажвал пищната брюнетка с уникална тракийска диадема. Антиката, която по оценка на специалисти струвала не по-малко от 15 хил. евро, влязла в колекцията с бижута на Цеци буквално два дни преди фаталния 6 декември, когато куршумът на наемния убиец пръсна черепа на емблематичния за българския преход бизнесмен.

„Красимирова, която днес бръмчи със старото си гадже Георги Иванов - Гонзо, все още пази подаръка, беше много влюбена в Косьо, отсече информаторът ни. Оказа се, че подаръкът й гази закона, тъй като тракийската диадема била част от съкровище, което е културен паметник и като такъв се води абсолютна държавна собственост. Приживе Косьо Самоковеца се смяташе за един от най-големите контрабандисти на Балканите. Мафиотът, който израсна от обикновен портиер в хотел „Рила" на Боровец до върховете на престъпната пирамида, е внасял и изнасял буквално всичко, което може да се транспортира.

Благодарение на връзки в партийните централи в началото на второто хилядолетие бизнесменът от Самоков е въртял бизнес и с антики. Именно с връзките си в средите на иманярите човекът на ВИС е успял да се докопа до древното бижу, което впоследствие подарил на възлюбената си Цеци.

Константин Димитров е един от малкото топ мафиоти, чиято „кариера" в подземни свят не върви по обичайната матрица - бияч - мафиот средна ръка - бос. Косьо започва от нулата и стига до бандитския Олимп благодарение на Георги Илиев, който през 1992-1993 г. все още е в сянката на брат си Васил във ВИС. Интересното е, че самият Васил Илиев не харесвал красавеца на двайсет и малко години, затова го наричал „лигльото", твърди "Всеки ден". След 2000 г. Самоковеца държи 90% от контрабандните канали, като вече яко е затънал и в наркотиците - внася кокаин от Холандия, а трафикът е маскиран като внос на цветя. Именно в „ниската земя" води и топманекенката Цеци Красимирова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !