Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Зверски тренировки убиха световен топмодел

отпечатай новината

07.01.2015 12:22 | Видян 1291 пъти

Зверски тренировки убиха световен топмодел

Мистериозната смърт на чешкия топмодел Катерина Нетолицка се дължи на свръхтренировки и изтощителен спорт. Близо 2 месеца след кончината на красавицата това се очертава като основна версия на разследването, пише вестник "Билд".

26-годишната блондинка, лице на модната къща "Прада", бе намерена мъртва в началото на ноември в банята в жилището си в чешкия град Литвинов. Случаят разбуни духовете в страната, а мнозина и до днес се чудят защо си отиде момичето. Полицията изключи чужда намеса, нейният приятел Якуб Петрузалек, с когото заедно обитават апартамента в Литвинов, също е в недоумение.  Според новите разкрития най-вероятната причина са изнурителните занимания с кикбокс.

Катерина е страстна кикбоксьорка и от дете тренира в местния клуб Kickbox TJ Banik Most, пише "Билд". Нейният треньор Йозеф Байко споделя, че ден преди смъртта си тя се е почувствала изморена и затова е отказала ежедневните упражнения. Лекари, участвали в аутопсията твърдят, че сърцето й просто спряло, което е резултат от свръхнапрежението в последните седмици от живота й.

През октомври Нетолицка стана републиканска шампионка и се готвеше упорито и за световното в Прага."Почивката и възстановяването също са част от тренировъчния процес. И ако са твърде кратки, тялото, вместо да укрепне, отслабва още повече", обяснява специалистът Йорн Гирсберг. По думите му случаят с Нетолицка е нагледен трагичен пример за надценяване на собствените сили и на възможностите на организма.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !