Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Мис България става овчарка

отпечатай новината

25.03.2015 14:24 | Видян 1402 пъти

Мис България става овчарка

Последната Мис България Симона Евгениева иска да се оттегли на село, където да гледа овце. "Искам да ги отглеждам заради млякото, не заради вълната. Сред плановете ми са да изградя успешна мандра, която да се превърне в един печеливш проект", заяви пред "България Днес" най-красивата българка на 2015 г.

Носителката на титлата иска да развие бизнеса си в родното си село - Габровница (Монтанско). Хубавицата не крие, че е родом от там, и дори се гордее с произхода си. "Денонощно чета книги за различните породи овце. Постоянно научавам нещо ново за тези животни. Вече съм научила породите и мога да ги разпознавам - знам например как изглежда черноглавата овца. Докато другите момичета на моята възраст ходят по купони и дискотеки, аз се опитвам да се развивам и да изградя мой собствен бизнес", каза Симона.

Тя признава, че иска овцефермата и мандрата да се развиват в родния й край, тъй като Северозападна България е много бедна и хората имат нужда от свежи идеи. Миската се надява да намери работа на местните хора и така да им помогне да живеят по-добре. Симона много често се включва и в благотворителни кампании, с които помага на деца от региона, които са в затруднено положение. Навръх Великден тя ще посети дома за деца без родители в Лом. Тя ще носи дарения и дрешки, които обикновено им дава на Коледа, но вече е решила да им помага и на другия голям християнски празник - Великден.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !