Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Легенди на спортната фотография откриват изложба утре

отпечатай новината

03.06.2015 14:10 | Видян 1390 пъти

Легенди на спортната фотография откриват изложба утре

Легенди на спортната фотография откриват изложба с уникални снимки на ст. „Васил Левски. Сбирката е с послание за изнамиране на безценни за българския спорт негативи. Трима от най-добрите професионалисти в историята на спортната фотография у нас ще открият утре уникална изложба във фоайето на Националния стадион „Васил Левски“.

Бончук Андонов, Янко Гъров и Йордан Скрински ще изложат снимки, които показват легендите на българския спорт в
по-различна светлина. Събитието е по повод 44-ата годишнина от създаването на илюстрования седмичник „Старт“, с който израснаха няколко поколения запалени по спорта българи. Андонов, Скрински и Гъров бяха водещи фотографи на „Старт“, Скрински работеше дълги години и във в. „Народен спорт“. Изложбата е в рамките на месеца на фотографията и под
егидата на Национално сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева“. „Искаме да фокусираме вниманието на обществеността към изнамирането на един уникален архив.

Преди години изчезнаха негативите, събирани от Йордан Скрински, а те съдържат безценни за историята на българския спорт свидетелства.

Обръщаме се към всеки, който има информация и може да помогне на нацията да съхраним своето спортно богатство,“ твърди доайенът на спортните фотографи у нас Бончук Андонов.

Изложбата не е ретроспективна, по-скоро посетителите ще видят неща покрай спорта, нещо различно и не конкретно ангажирано с успехи и резултати. Част от фотосите са запечатали легенди като Христо Стоичков, Георги Аспарухов, Георги Найденов, Валентин Йорданов и др. в непозната досега светлина, а редица важни за нас събития са показани по много по-различен начин. Изложбата се открива утре, 4 юни, в 12.30 ч. във фоайето на Националния стадион „Васил Левски“. Вход свободен.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !