И Харви Кайтел се завръща в Кан с...

FILM MODE постановява LAWS OF MAN със звезден актьорски...

Влади Зомбори спечели Като две капки...

Владимир Зомбори спечели 12 сезон на шоуто "Като две...

Слави се прави на Доналд Тръмп

отпечатай новината

17.08.2015 09:26 | Видян 2253 пъти

 Слави се прави на Доналд Тръмп

Двама шоумени драпат към върха на политиката в момента. Нашенският Слави Трифонов и американският му колега, но с далеч по-надут портфейл - Доналд Тръмп, са най-атрактивните кандидат-президенти. Поразяваща прилика установи „Всеки ден" между двамата дългучи, с изключение на прическите. Но и кандидатът за президент на САЩ може би е гологлав, макар да твърди категорично, че косата му е 100% истинска и негова.

И Тръмп, и Трифонов се целят в креслото на държавен глава. Доналд - явно, Слави - все още тайно. И двамата ще влязат в битка на избори догодина - през 2016-а. А липсата на коса родният претендент компенсира с цели 10 см в ръста. Според данни в интернет Слави Трифонов е висок 1,98 м, а Доналд Тръмп - 1,88 м. Американецът е роден 20 години по-рано от българина, но и двамата в година, окончаваща на шестица - 1946 и 1966. И Доналд, точно като Слави, скача в политиката с трансфер от телевизията - и двамата са медийни личности. Тръмп прави скок от собственото си тв шоу „Стажантът", Трифонов - от предаването, носещо името му.

И двамата стреснаха политиците в собствените си държави. У нас, след като „Всеки ден" разкри, че Дългия се готви да влиза лично във високите етажи на властта, родните политици рекоха почти единодушно „Защо пък не!". Според тях Слави Трифонов е в първите редици по популярност. Доналд Тръмп пък бе приветстван от електората в САЩ като най-любим милиардер.

Още отсега личи и друга прилика обаче. Според български изборни спецове и двамата са подмамени от чувството си, че са обичани от народа и когато отидат в политиката, това ще продължи. И обикновено бъркали, особено при сблъсък с българския електорат.

По отношение на политиките Трифонов извади като острие въвеждането на мажоритарен вот и ще събира 400 000 гласа за референдум, който да настоява за смяна на избирателната система с мажоритарна, намаляване на броя на депутатите от 240 на 120, въвеждане на задължително и електронно гласуване, драстично намаляване на държавната субсидия на партиите, по два мандата максимум за депутати, както и пряк избор от народа на съдии, прокурори и началници на полицейски управления. Все изключително популистки платформи. Магнатът Тръмп също стъпи на популизма с правене на зрелище и забавления за публиката от гласоподаватели, подигравайки се наред с действащи политици.

Най-голямата мишена и на Доналд, и на Слави по пътя към Белия дом, съответно „Дондуков" 2, са действащите президенти. Съвсем разбираемо за политическите им цели и в същото време с поразяваща прилика в обругаването на Барак Обама и Росен Плевнелиев. И двамата си позволяват всякакви забележки и остроти. „Нашият афроамерикански президент Обама е провал!", е лайтмотивът с расистки оттенък на Доналд Тръмп. А Слави не спря вицовете и скечовете за Плевнелиев, макар и на запис в повторения на шоуто му по Би Ти Ви, дори в седмицата, в която почина детето на българския държавен глава.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !