Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Къщата на ДюПон на Варадеро на крачка от Рая

отпечатай новината

18.11.2015 11:43 | Видян 4195 пъти | Гласували 1

Къщата на ДюПон на Варадеро на крачка от Рая

Варадеро често е определян от хората, които не са го посещавали, като Слънчев бряг. Най-популярният курорт на Куба е 18 км тънка ивица земя от Острова на свободата навътре в Карибско море. По нея, главно от едната страна, са разположени мини ризорти с основни хотели и околни къщи на популярните средни вериги за ваканционен туризъм от Европа – в стихията си са испанските като Мелиа и Барсело. Само един от хотелите няма приказен бял плаж пред преливащото от прозрачно пред всички нюанси на синьото море. Това е Мелиа Марина на яхтеното пристанище на Варадеро.
Най-хубавото място на курорта е Къщата на ДюПон. Освен паметник на архитектурата, т.нар. Ксанаду Меншън е и клубна къща на прекрасното игрище за голф, която има и добавка приказен бял плаж и топло море в добавка.

Вилата има само 6 ексклузивни стаи

Долният етаж е запазеният хол – салонът на ДюПон, с класическите мебели, тежката камина, старите картини, количката с набор от отлежали напитки и другите атрибути на богаташка дневна от епохата преди Голямата депресия, когато е построена къщата. Стаите са на втория етаж, а на третия, сякаш човек се изкачва в стара европейска църква през вита стълба със зидани стени е разположен фантастичен бар с най-красивия изглед към двата бряга на Варадеро.
Той не е единственото заведение в Ксанаду – на терасата пред салона на приземния етаж са подредени масите на ресторанта. Той е един от най-добрите в цяла Куба. Особено в изискано поднесените морски дарове от примамващото море пред погледите. Малки избрани красиви рози украсяват масите. Посудата – от фирмените чинии до тежките прибори, е също висша проба. Тайната на вилата на ДюПон е избата в подземието.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !