Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Barcelo’ отваря 100 хотела в Китай, става глобален гранд

отпечатай новината

29.11.2016 18:10 | Видян 2471 пъти

Barcelo’ отваря 100 хотела в Китай, става глобален гранд

Barcelo’ – испанска верига, която беше първият международен бранд с хотел на Черно море и един от малкото с обект в София (вече го няма, тъй като той се отказа от мениджмънта на веригата), беше второстепенен бранд. Днес обаче марката има амбиции да стане глобален лидер. Как е възможно това на фона на сливането и с това – подсилването на досегашните играчи? Разказва главният изпълнителен директор на веригата Раул Гонзалес.

Брандът е все по-значима част от развитието на туристическия бизнес. Концепцията на марките в хотелиерството напълно се промени. Преди брандът просто промотираше собственостите на един оператор. Сега е различно: брандът продава цели портфолиа.
При създаването на супербранд с поглъщането на Starwood от Marriott и превръщането им в най-голямата хотелиерска верига, която светът някога е виждал с 5500 хотела и 1,1 млн. стаи, на пръв поглед по-малките играчи изглеждат изгубили шансове.
Barcelo’ не се предава. И нещо повече: глобализира се като става световен бранд, вместо регионален за Испания, разширил се в Средиземноморието и Атлантика. Първата голяма крачка в тази посока е завладяването на Китай.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !