Лили Ангелова показа новороденото си...

Първа снимка на новородения си син Мартин показа Лиляна...

Стартира фестивалът In The Palace в...

Тази събота, на 23 юни, стартира най-престижният...

Ченге вади Анита Мейзер от затвора!

отпечатай новината

08.02.2017 17:21 | Видян 1156 пъти

Ченге вади Анита Мейзер от затвора!

Полицаят Боян Папазов е ключовият свидетел, който ще извади подсъдимата Анита Мейзер от Сливенския затвор. В показанията си по делото той разкрива, че Анита не е подкупвала колегата му Веселин Радев, който е подал сигнал срещу нея на 16 август - два дни след ареста й.

Мейзер беше заключена, след като съпругът й Николай Димов се задуши със свинските опашки, които тя вързала на врата му. Повдигнато й бе обвинение за непредумишлено убийство, а през декември съдът й даде 4,5 години затвор. Със самопризнанията си Анита намали присъдата си с година и половина и в момента очаква делото да продължи на втора инстанция в Сливенския затвор.

Защитата на Анита ще се опита да докаже, че Мейзер не е предлагала подкуп на ченге, каквото второ обвинение й бе повдигнато, пише всекидневник. Полицаят Папазов свидетелства, че Анита наистина е извадила две банкноти от по 50 лева, но ги е дала за храна и вода. Той подчертава, че не е усетил тя да е отправяла предложение за рушвет към него или негов колега.

Така обвиненията за подкуп срещу Анита Мейзер са сериозно разклатени. До момента те бяха базирани единствено на думите на полицай Радев. С показанията на Папазов резултатът става 2:1 в полза на Анита Мейзер. Нещо повече - двете банкноти по 50 лева не са били иззети и протоколирани по надлежния ред - както се прави в опит за подкуп. Тя ги прибрала обратно в чантата си, а полицай Радев не се противопоставил. Така формално обвинението увисва.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !