Бригада Нов дом ремонтира дома на...

Майстор-алпинист, работил в изследователска база в...

Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Мис Вселена България на хоро в метрото

отпечатай новината

16.02.2017 12:44 | Видян 1310 пъти

Мис Вселена България на хоро в метрото

Носителката на титлата "Мис Вселена България" Виолина Анчева подема изключително нестандартна благотворителна кампания, за да помогне на болно дете, предава ПИК.

3-годишният Никола просълзи цяла България със злата си участ, че в крехкото му тяло има злокачествен тумор. Част от образуванието попада в гръбначния стълб и това изключително много усложнява лечението. Тежката диагноза е обструктивна хидроцефалия и туморна формация в IV вентрикул. След няколко оперативни интервенции на Никола е поставена клапна система за овладяване на хидроцефалията и премахната част от туморната формация.

Единственото спасение за него е операция в Турция и Германия, но както често се случва, парите за лечение са непосилна финансова тежест за семейството на лъчезарния малчуган. Тежката съдба е достигнала и до сърцето на Виолина. Днес следобед миската ще поведе благотворителна ръченица в метростанция "Сердика" в центъра на София, пише ежедневник.

Мис Вселена България призовава максимално много хора да се съберат в 17 ч. в метростанцията, да извият едно голямо хоро и да дарят средства за малкия Никола. Връзката на Виолина с фолклора не е от сега - по време на участието си в световния конкурс "Мис Вселена" тя се появи на сцената с разголен костюм с чанове и етноелементи. Това генерира полемични коментари дали изявата й е световна реклама на българския фолклор, или изключително пошла изява.

Факт е обаче, че този път Анчева ще заложи на родния фолклор, за да помогне на страдащия Никола. Благородната постъпка не е първа за красивата българка. След участието си в престижния конкурс във Филипините тя реши да подари една от роклите си на младата абитуриентка Зайра. Виолина буквално обра овациите на целия свят, а редица световни медии разказаха нейната история в своите новинарски емисии.

По първоначални сметки за лечението на Никола ще са необходими около 60 000 евро, като тепърва предстои да бъде уточнена точната сума.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !